Valaki letudná nekem írni Babits Jónás könyvének cselekményét? (röviden)
Jónást elküldi az Úr Ninivébe, hogy prédikáljon, hogy térjenek meg az emberek. Jónás rühellé a prófétaságot, ezért inkább elmenekül az Úr elől, de hát könyörgöm, azért Isten az Isten, hogy egy ember ne tudjon elbújni előle. Jónás hajóra száll, de vihar tör ki, és a hajó legénysége kidobja, egy cethal lenyeli, majd kiköpi, és beismeri, hogy értelmetlen az Úr ellen harcolni (sokáig tartott neki szerintem). Elmegy Ninivébe, de kinevetik, kicsúfolják. Elvonul a sivatagba, és számon kéri Istent, amiért nem pusztítja el Ninivét. Isten meg kioktatja.
THE END
Remélem elég rövid voltam, bár maga a mű sem sokkal hosszabb, és szerintem érthető is. Bár ez én egyik osztálytársam úgy értelmezte a végét, hogy egy tök ráesik Jónás fejére. Na de mindegy. Neki is biztos valaki más mesélte a sztorit. Szóval mi van, ha én is hazudtam valahol? Mi van, ha nem is kidobták? Mi van, ha megtértek a niniveiek? Mi van, ha gonosz vagyok és valahol elferdítettem a történetet? Szerintem olvasd el, tényleg nem hosszú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!