Miert nem tudok verset tanulni? Akar mennyit tanulom, elfelejtem, es semmit nem tudok bemagolno, miert? Mindennek csak a tartalmat jegyzem me. Ez valami betegseg?
Figyelt kérdés
2012. febr. 1. 17:50
1/5 anonim válasza:
Itt van egy-két jótanács ezzel kapcsolatban:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..
2/5 anonim válasza:
3/5 A kérdező kommentje:
ez mind szep es jo csak az a helyzet hogy total nem ertem a szovegeket mert ukranul vannak.
2012. febr. 4. 18:30
4/5 anonim válasza:
Akkor először tanuld meg a benne szereplő szavak magyar jelentését és azonkívül meg fordítsd le. Ha anélkül akarod megtanulni, hogy értenéd, akkor nem csoda, hogy nehezen megy. Magyarul, gondolom nem gond egy verset megtanulnod.
5/5 anonim válasza:
ha rímel a végük akkor próbáld "énekelni" soronként,vagy találj ki valami ritmust rá...akármilyen egyszerűt,de úgy jobban megmarad a fejedben...mivelhogy ukrán,ezért ha valami bonyolult/nem megjegyezhető szó,akkor próbáld összehasonlítani valami magyar szóval(1-2betű eltérés) és ha eszedbe jut a magyar szó,akkor abból rátudsz jönni a versben szereplő szóra is...nem tudom mennyire érthetően írtam le...ezt a szavasat úgy értettem,h pl itt egy német szó Haltestelle, na én ezt "szétszedtem" hal - test- el- le ...szóval szétszedtem magyar szavakra egy németet...remélem valamit azért segít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!