Mi lehet a szabály ebben a számsorban? 1 3 6 7 2 9 4 8 5
Figyelt kérdés
2012. jan. 22. 08:35
1/9 anonim válasza:
2/9 A kérdező kommentje:
áhh köszönöm,ezer hála! :D
2012. jan. 22. 12:54
3/9 anonim válasza:
hogyhogy ábc sorrendben vannak? Akkor a hat nem a hármas előtt kéne legyen?
4/9 anonim válasza:
szerintem is, ugyanis a magyar abc így kezdődik:
a á b c d dz dzs...
az "a" nem egyenrangú az "á"-val
szerintem, meg anno a nyelvtan tanárnőm szerint sem... vagy változott ez is...? :)
5/9 anonim válasza:
Helyes a sorrend /három, hat/, mert az ABC sorrendben a hosszú és rövid magánhangzók egyenrangúak, így a következő /jelen esetben a harmadik betű: r és t/ határozza meg a sorrendet. Akkor pedig a r előbb van a t-nél.
6/9 anonim válasza:
ha a szavakat ABC sorrendbe akarjuk tenni akkor (a) és (á) között nincs különbség ugyanígy (e) és (é)stb...
7/9 anonim válasza:
ma 18:57
Nincs teljesen igazad,van különbség az a á e é betűk között,van amikor ez dönt:a "kerek és a "kerék" esetében ez a döntő vagy a "karos","káros",de a "koros" "kóros"stb.szavak között is a magánhangzó hossza a döntő.
9/9 anonim válasza:
Ezt nem értem... Betűkkel leírva abc sorrendben vannak? Nekem holnapra van ilyen feladatom, de nem értem hogy lennének betűkkel leírva abc sorrendben?? Akkor most hogy kell behelyettesíteni??? MI van??? Légyszíves valaki válasszoljon fontos lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!