Mi a különbség a lassú és gyors égés között?
Melyek a fotoszintézis kiindulási anyagai?
Oxigénnek rácstípusa? Kénnek rácstípusa?
Kén-dioxid kéntartalma? Kén-trioxid kéntartalma?
Nem vagyok retardált, de ezek most nem ugranak be.:D
Bármiféle (helyes) választ megköszönnék^^
A fotoszintézisre tudom csak a választ, így szól az egyenlete:
6CO2+6H2O+energia--->glükóz(C6H12O6)
Kíváncsi lennék, hányan fűtenek úgy, hogy azzal kezdenék, miért és hogyan alakult ki valamelyik anyag amivel fűteni szeretne!!!!! Leszűkíteném kicsit a kört, van a lassú égés a szén és a gyors égés a fa, mindkettő jó ENERGIAHORDOZÓ, csak mindegyik más módon dolgozható fel, így a lényeg, mindegyikhez más KAZÁN kell, amivel a hordozóból ki tudjuk nyerni az energiát!!!! Ha ezt a feltételt megoldottuk, az ENERGIÁT hasznosítani kell, a lassú és a gyors égésnél is azonnal, mert ha sok energiát halmozunk fel, annak eredménye robbanás lesz!!!!!!
Kezdjük a szénnel: A szenet izzáson tudjuk tartani, kevés primer huzattal,
a keletkezett gázt az izzás felett, katalizátor segítségével (hidrogén!!),
gyorsan el tudjuk égetni, TISZTA ÉGÉSSEL, KÉK lánggal, persze ez még nem a fűtés, FŰTENI a meleg CO2 és a meleg NITROGÉN fog, aminek a hőjét a két
huzatszabályozóval tudjuk beállítani, primerrel az égés mennyiségét, szekunderral az égés minőségét!!!!! KAZÁN KELL HOZZÁ!!!!!!!!
A fának kétféle égése van, az elsődleges és a másodlagos! Az elsődleges égés, a fában lévő gáz, ami könnyen meggyullad, sok levegővel fejleszt hőt, ami létrehozza a másodlagos égés gázát, amely láng és meleg hatására gyorsan ég el és fejleszt magas hőt!!! Ezt az égéshőt, nagy mennyiségű vízzel lassíthatjuk, veszteséggel a felhasználásig, pufferban tárolva!!!!
Ha nem lassítjuk, a kéményen sok éghető gáz távozik nagy veszteséggel és veszéllyel, kéménytűz, házleégés ami a szabályozatlan tüzelés eredménye, ami állandó felügyeletet igényel!!!!!!! természetesen a vizek szabályozását lehet automatizálni, ami némi drágulással és elektromossággal jár, ami laikusok számára tovább bonyolítja a fűtést, hidraulikus problémát okozva, emlékszem a sok puffer vezérlésre, amikor a kazán lehűti a puffer vizét!!!!!!!!
Én nem fűtöttem fával, bár a problémákat megoldottam, de nem érdekelt senkit, kísérletezést meg senkinek sem ajánlom!!!! Egy építkező mesélte, már túl van három fűtésszerelőn, nem vállalják, csak azt amit ŐK akarnak, baromi drágán!!!!!!!!!
Azóta nem hallottam róla, valószínű beállt a sorba és KÜZD!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!