A polgári államok létrejötte előtt az anyakönyvezés létezett egyházi formában, vagy nem létezett semmilyen formában?
A lejjebb látható mondatot írtam a tételkidolgozásba, csak nem tudom, hogy helyes-e. A tankönyv azt írja, hogy ezt a területet is átvette az állam az egyháztól, de azt nem hiszem, hogy előtte rendes anyakönyvezés létezett, szerintem csak szertartások voltak születéskor, házasságkor és halálkor. Főleg azért nem értem, mert az a megfogalmazás van a tankönyvben, hogy "p o l g á r i anyakönyvezés". Ezek szerint, másmilyen anyakönyvezés volt előtte?
"Az államnak tudnia kellett, hány adófizetője van, főleg emiatt vezette be a születési, házassági és halálozási polgári anyakönyvezést, amit korábban az egyház látott el keresztelők, esküvők, temetések formájában."
Szia!
Ez egy izgalmas korszak! Bismarck bevezette az anyakönyvezést, születés, házasságkötés, halál esetében.
Előtte keresztlevelek voltak, amik sok esetben pontatlan születési dátumokkal voltak ellátva.
Akkor ha így írom, az jó?
"...amit korábban az egyház látott el keresztlevelek vezetésével."
Köszi előre is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!