Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Van ötletetek hogy mit írjak...

Van ötletetek hogy mit írjak a fizika házi dolgozatba?

Figyelt kérdés

Téma a mozgások és erről kell írni. Annyit tudok hogy van egyenes vonalú egyenletes mozgás, egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás és van szabadesés.Ezekről kell házi dogát írni. Esetleg van valami ötletetek hogy hogy írjam és mit írjak bele?

Előre is köszi a segítséget!

2011. dec. 9. 18:11
 1/9 anonim ***** válasza:
te sem hallottál látom a Wikipédiáról...
2011. dec. 9. 18:28
 2/9 A kérdező kommentje:
oké.Akkor például itt van ez: [link] ha ezt bele írom a házi dolgozatba akkor a tanár azt hiszi hogy a könyvből szedtem ki a szabályt. Küldjél Wikipédiás linket ami hasznos is erre a célra.
2011. dec. 9. 18:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én speciel még sosem írtam házidogát fizikából... Feltételezem körmozgásról, newton törvényekről, energiákról még nem tanultál. Így az általad felsorolt mozgások okairól nem tudsz írni. Én a helyedben vm olyasmit csinálnék, hogy venném az EVEM-t, röviden leírnám hogy mi is az (vm definíciót gondolom vettetek),milyen mennyiségekkel jellemezhető (elmozdulás,út,pálya,sebesség),ezekhez grafikont is rajzolnék,mármint út-időt meg sebesség időt [legalább foglal egy kis helyet :) ]. A sebességnél lehet picit értekezni a mozgások viszonylagosságáról esetleg,ill. a mozgások függetlenségének elvéről. Aztán hoznék példát (mondjuk Mikola-cső). aztán valahogy így a gyorsuló mozgást is (tehát definíció,jellemzés,kísérlet). De nem igazán tudom mit kéne írnod,csak tippelek :)
2011. dec. 9. 18:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Most nézem a wikipédiás linkedet... tök ugyanaz mint amit én írtam, pedig nem abból ötleteltem :) de szerintem máshogy nem nagyon tudsz házidogát írni erről..nem tudom mi másról lehetne írni egy ilyenben. Nem adott meg vm konkrétumot a tanár?
2011. dec. 9. 18:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Valami olyat mondott még hogy mozgások az elővilágban de erre semmit hasznosat nem találtam a neten.
2011. dec. 9. 19:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát,nem tudom... Talán érdekességnek berakhatsz olyat hogy melyik állat a leggyorsabb,ha már élővilág..esetleg összehasonlíthatnád a különböző (pl vízi-szárazföldi- "légi") állatok mozgását,elmélkedhetsz hogy vajon melyik miért "jobb",hatékonyabb.. Tájékozódásról vm-t,mondjuk hogy van állat ami visszaverődő hangok segítségével is tájékozódik,és akkor már írhatsz a hangsebességről is akár :) De nem tudom,bocsánat
2011. dec. 9. 19:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha állatok mozgásáról akarsz írni keress rá a biomechanikára,hátha találsz vm jót. De pl a kémiával is összekapcsolható a mozgás, pl a folyadékok elkeveredésének oka a részecskék mozgása, olvadás is a részecskemozgás miatt következik be... Kifogytam az ötletekből :) remélem azért sikerül összehoznod vm-t :)
2011. dec. 9. 19:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam hogy leírom a tulajdonságait,szabályait a 3 mozgásnak és érdekességnek írom hogy a leggyorsabban futó állatok sebességét leírom még a szabadesésnél plusz érdekességnek hogy a Föld bizonyos pontjaim mennyi a szabadon eső testek másodpercenként bekövetkezendő sebesség változása és Galilei kísérletét a ferde toronyból. Meg néhány képet is berakok. A lényeg hogy kész legyen és ne kapjak 1-est.
2011. dec. 9. 19:42
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a segítségedet! Ment a zöld kéz :)
2011. dec. 9. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!