Valaki tud segíteni? Fizika. Szerdára kéne.
Sziasztok! Egy feladatban kérném a segítségeteket, mert meg kell csinálnom és nem tudom hogy kell.
A feladat ez: Nyugalomból induló és egyenletesen gyorsuló test mozgásának nyolcadik másodpercében 60 cm utat tett meg. Mekkora utat futott be a. kilencedik másodpercben? A könyvben van olyan rész hogy meggoldások és ezt találtam ott: s8-s7 = 0,6 m ; a= 0,08 m/s2; s9-s8 = 0,68 cm
Kérlek titeket segítsetek! Ha valaki le tudná írni hogy hogy kell egy ilyen feladatot megcsinálni nagyon sokat segítene! Előre is köszönöm annak aki segít :)
Egyenletesen gyorsuló mozgás által megtett út, ha t=0-kor nyugalomból indul, akkor:
s = 1/2·a·t²
Ezt biztos tanultátok, meg kell jegyezni.
A mozgás első másodperce 0-tól 1s-ig tart, tehát a nyolcadik 7s-tól 8s-ig. E közben a megtett út a 8s-ig megtett út és a 7s-ig megtett út különbsége:
1/2·a·(8²-7²) = 0,6 (méterbe váltottam át a 60 centit)
Ebből kiszámolható a gyorsulás: a=2·0,6/(8²-7²)
Ha az megvan, akkor a kilencedik másodpercben megtett út hasonlóképpen ez lesz:
s9-s8 = 1/2·a·(9²-8²)
Ez is méter lesz. Számold ki. Ha elakadsz, szólj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!