Mik a tévézés előnyei és hátrányai?
Okosodni a tv-ből? Te jól vagy? Szerintem inkább butítja az embert a sok hülye "valóságshow". Oké, hogy minimálisan elvan vele az ember, de én inkább nézek egy jó filmet dvd-n, vagy letöltöm netről a kedvenc sorozataimat, mint hogy a tv-t nézzem. Az aktuális híreket pedig el is tudom olvasni akár az újságban, akár az interneten.
19L
Rossz hatással van a társas kapcsolatokra. Beszélgetés helyett tévézünk, a sorozatokhoz igazítjuk a napirendünket. Van olyan ismerősöm, akivel nem lehet időpontot egyeztetni, mert éppen mindig kezdődik valami a tévében.
Csökkenti a kreativitást, mert mindent készen eléd tesznek. ha például egy regényt elolvasás helyett inkább a tévében nézel meg, nem kell elképzelned a helyszíneket, szereplőket, mert a film készítői már megtették helyetted. Ezáltal a szókincsed is csökkenni fog.
A hírek (persze csatornától is függ)elég egyoldalú tájékoztatást adnak.
Első: Látszik, hogy nem szoktál tv-t nézni:D Miért, pl. a kvízműsorokból, vagy az Animal Planetből, National Geographicból nem lehet okosodni?:D Nem feltétlen gondolok itt a való világra, meg a jósda mesterre, vagy mi a szösz az, aki össze vissza hablatyol:D
Második: Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél:)
Nem is emlékszem erre a kérdésre, itt nézegettem, hogy melyik az én válaszom, aztán rájöttem, hogy maga a kérdés az enyém.:D
Nem oda jártam, gondolom minden iskolában van ilyen, hogy egy adott témáról fogalmazást kell írni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!