Hogyan kell verset tanulni?

Figyelt kérdés
(ha volt már ilyen kérdés,bocsi én voltam a béna)
2009. ápr. 27. 19:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

figyelj a rímekre!

Ha nem megy könnyen,próbáld meg úgy,hogy először elolvasod mondjuk 3szor aztán megpróbálod felmondani.Arra figyelj,hogy mindig tudd azt amit már megtanultál,tanuld 2soronként vagy soronként.

Hajrá!;)

2009. ápr. 27. 19:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
csakis hangosan mondva. Magunkban nehezebb. Ha a fül hallja is amit kimondunk, jobban megjegyzi az agy. Én egy versszakot elolvastatok a gyerekkel 10x, utána elmondja fejből, ha már tudja, jöhet hozzá még egy versszak. Néha minden sorhoz csinálunk egy kis rajzot, egyszerű ábrát. Azt nézheti közben eleinte, így vizualizálódnak is a sorok.
2009. ápr. 27. 21:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

a hangosan tanulás nm mindenkinél válik be... neked kell kitapasztalni, hoyg úgy jobb-e vagy "némán"

mert pl. a néma olvasás az értő olvasás... ez tény, és ha értve tanulod a verset, lehet,. könyebben megjegyzed...

mondom lehet, de ez nem biztos, nincs egységes recept, mindn ötletet próbálj ki, valkamni biztosan beválik. klassz vagy, hogy egyáltalán akarsz tanulni... !!

2009. ápr. 27. 21:08
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!(a képes dolog nagyon bejött :D )
2009. ápr. 27. 21:33
 5/6 anonim válasza:
100%
Én mindog úgy tanulom a verseket,hogy egy verszszakban többször elolvasom az első sort,aztán már magamtól is elmondom,és akkor jöhet a második sor,és így tovább.:)
2009. ápr. 27. 21:35
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha igazán élvezed a verset, mert tetszik, akkor nem soronként-kétsoronként, de még nem is versszakonként tanulod, mert az magolás és semmi élvezetet nem jelent, hanem egybe az egészet, mert ez így egy kerek egész mű. (Feltéve persze, hogy nem egy eposzt kell megtanulni)Többször el kell olvasni, lehetőleg hangosan, és meglátni benne a szépet, vagy hogy miért tetszik. (Ha nem tetszik, az nehéz ügy.)Nem kell gyors sikerre törekedni, naponta 2-3-szor elolvasni, és időt, több napot hagyni magadnak, hogy leülepedjen. És egyszercsak belemászik az agyadba, egy hívószóra is előjön. Akkor kell elkezdeni felmondani és korrigálni az esetleges hiányosságokat.

Lehet játszani is vele, pl sorokra felvágni (esetleg először csak versszakokra) és helyreállítani a sorrendet. Vagy leírni bizonyos szavakat vagy a rímeket kihagyva és azokat visszapótolni.

2009. ápr. 28. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!