Móricz Zsigmondtól az 'Árvácska' c. könyvben tényleg ez történik? [SPOILER]
... Tényleg megerőszakolják Csörét?
II. Zsoltárban ugye a gyerekek bementek a szőlőbe, és Kadarcs István meglátta őket - a legkisebbet (Csörét) hívta magához, a többieket elkergette. És akkor ugye Rudi bácsinak hívatja magát. Egyik osztálytársam mondta, hogy ki lehet következtetni, hogy megerőszakolta - én csak annyit vettem le belőle, hogy megverte (ahogy ott írják, "karóba húzta"). Ez akkor a megerőszakolást jelenti? Mert különben miért hívatta volna magát Rudi bácsinak - hacsak nem akarta, hogy elárulja őt a kislány a szüleinek?!
És ha nem K. István volt az, akkor az édesapja, Dudás? Bár őt nem hiszem, mert annyit lehet csak tudni, hogy "simogatta, mint a kiscicát". Ez szerintem nem jelenti azt, de az osztályban mindenfélét hallottam már.
Én nem gondolom így, de jó lenne tudni.
KÖSZÖNÖM!
Igen. Én őszintén megmondom sírtam, mind a könyvön, mind a filmen..
Állítólag igaz történeten alapul.
Hűha!
Köszönöm mindenkinek!
Egyébként a filmet még nem láttam (de tervezem megnézni), csak olvastam a könyvet. Gondolkoztam ezen, megkérdeztem a többieket is - akkor már itt is kiírtam. De akkor igaz, végülis sejtettem, de... :-)
Hát igen, de a könyvben úgy írták meg, hogy "karózta" Kadarcs Csörét.
De nem tudom, megnéztem a filmet és ott picit egyértelműbb, viszont a könyv olvasása közben eszembe se jutott volna ez.
Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!