Mit írjak a Carl von Linné-ről szóló kiselőadásomba (biológia)?
Figyelt kérdés
Soha nem tartottam még kiselőadást, de biológiára most engem osztottak ki hogy tartsak egy kiselőadást Carl von Linné-ről.Az egyetlen bajom hogy nem tudom miről beszéljek vele kapcsolatban, és hogy melyik témából mennyit.2011. szept. 18. 20:30
1/3 anonim válasza:
Nem olyan ördöngősség:) röviden az életrajz, mikor hol született, hol tanult, és inkább a tárgyhoz kötődő munkásságát, eredményeit fejtsd ki, pl a mesterséges rendszertant mikor hozta létre, miről szól ez, stb. Biztos egy halom anyag van róla a neten.
2/3 anonim válasza:
Mivel kiselőadásról van szó, annak olyan 10 percesnek kell lennie (de ezt gondolom a tanár is mondta). Ezért semmibe sem érdemes mélyen belemenni. Mondj el alapadatokat (születési hely idő, halála), élete főbb állomásait, főbb kutatási területeit, és eredményeit. Egy kiselőadásnak a lényege, h röviden összefoglalj valami fontosat, s hogy felkeltsd az érdeklődést. Ha van rá lehetőség, power point prezentációt is készíthetsz, így téve az előadásodat látványosabbá.
3/3 anonim válasza:
svéd kutató, élőlények mesterséges rendszerezése, binominális nomenklatura ( kettős nevezéktan), stb... minden érdekeset :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!