Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki szóljon rám, hogy...

Valaki szóljon rám, hogy kezdjek el tanulni, de azonnal!?

Figyelt kérdés
5 óta próbálok elkezdeni tanulni, de nem megy. Általában rávenni nehéz csak magam, de most a koncentrálás se megy, ha már elővettem. Légyszíves valaki csesszen le!
2011. szept. 14. 21:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
sikerült rászánnod magad?
2011. szept. 14. 21:55
 12/20 A kérdező kommentje:

ava 87: Hányszor fogtam én már a fejem suliban, hogy miért nem tanultam előző nap.. Aztán valahogy mégis megoldottam. (Mire jók a szünetek:D) Amúgy ez az utána foglalkozhatok mással, azért nem stimmel, mert annyi van általában, hogy nem látom a végét..:D

Najó konkrét elképzelés még nincs, de valami közgázos pályára.

És igen sikerült rászánnom magam, már szorgosan tanulom Katona József életrajzát. :D

Köszi a segítséget!

2011. szept. 14. 21:59
 13/20 anonim ***** válasza:
Hát figyelj. Én most lettem egyetemista. Szorgalmasnak tartottam magam a gimi alatt, de be kell látnom, hogy bilibe lóg a kezem. Egy nehéz, komplex szakon vagyok és bőven nem elég az a tudás, amit hoztam. Most kb. eldönthetem h magam alatt vágom-e a fát azzal h itt maradok és próbálom behozni a behozhatatlant, vagy kihagyok egy évet és orientálódom. Ezzel a fajta kiégéssel "nincskedvemtanulni(főleghumánt)" számtalanszor találkoztam. Azt tudom neked mondani, hha biztos vagy a közgáz irányban, akkor nyelvekre és matekra alaposan feküdj rá. Utóbbiból rakj emeltet. Szerintem ez épp elég motiváció, h tanulni kezdj. És járj utána NAGYON mindennek. Lehet, hogy most jó dolgod van, de egy-két év és iszonyatosan a nyakadba zúdul egy dézsa szar,te meg csak nézel majd, hogy nem ide jöttél, nem ezt akartad, anya ments meg. Márpedig ha lébecolsz, akkor nem fognak összejönni a dolgok olyan formában, ahogy azt te elképzelted. Vagy legfeljebb szar fősulira mész, mármint tényleg színvonaltalanra, akkor max. kitolod a kétségbeesési időszakot úgy 5-6 évvel. De tényleg ezt szeretnéd? Legyél tudatosabb és törj jobban a céljaid felé. Ez pedig sak tanulással érhető el. Fejleszd magad és derítsd ki, mi érdekel- ez is egy tanulási forma. Alapvetően nem árt, ha ügyelsz a jegyeidre, de a baromságokat ne nyomd meg túlzottan - jegy szintjén - pl. töri, magyar.
2011. szept. 15. 01:49
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt gondom a szorgalommal, anyamek mindig megmondtak, hogy tanuljal. Ez volt, tanultam is. Aztan az elso egyetemen belesz@rtam, kirugtak. Dolgoztam egy evet, es rajottem, hogy ez nem lesz jo. Osszeszedtem magam, elvegeztem egy egyetemet. Most kiraly allasom van, nem vagyok kogazdag, de ha marhasultet akarok vacsorazni, akkor azt eszem, evente egyszer jut Horvatorszagra meg egy kis teli pihenore is.

Egy-ket koleszos ismerosom elcsuszott a szamitogepes jatekok miatt, ok most Tescoban arufeltoltenek kb. minimalberert, nyakukban olyan adossaggal, amit sosem fognak kifizetni.

A dontes a tied.

2011. szept. 15. 10:17
 15/20 anonim ***** válasza:

most ki tanul??

tanuljunk együtt nekem ma ugy nincs kedvem ..:SS

2011. szept. 15. 15:48
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsó 3 választ, hasznos volt!

Utolsó előtti előtti, köszi, hogy leírtad a személyes tapasztalataidat. Igazából én nem utálom a humán tárgyakat tanulni, sőt abból vagyok jobb. Sokáig valami nyelvi szakra akartam menni, de miután többektől hallottam, hogy felesleges, így letettem róla. A matekot nem szeretem annyira és nem is szeretnék ráfeküdni. Viszont fakultációnak közgázt választottam, ami elvileg elég jó alapokat ad és könnyebb emeltezni belőle, mint matekból.

A nyelvek szintén erősségem, azzal nincs gond. Én is szorgalmasnak tartom magam, de mindenkinek vannak szerintem ilyen rosszabb napjai, mikor akárhogy akarja, nem megy a tanulás.

Még egyszer köszi a választ és a tanácsokat!

2011. szept. 15. 15:55
 17/20 anonim ***** válasza:

Bocsánat, ha nagyon fröcsögős/ pejoratív hangnemet ütöttem meg, csak sajnos nekem olyan szinten kijárt a humánból, miközben reál irányba készültem, hogy egy idő után zavart, pedig beismerem, hogy én is ezen a vonalon vagyok erősebb (magyar, főleg nyelvek), de érdeklődés szintjén nekem ez nem eléggé kielégítő. Egyébként is nagy hibája a magyar közoktatásnak az ennyire aránytalan képzés-követelés, elég ha csak az érettségi tárgyakat nézzük(csak a matek reál, meg ha bevezetik a termtudot, akkor még ugye az).

Viszont. Igaz, hogy közgazdaságin nem olyan erős a matek, mint mondjuk a mérnökiken, de azt azért tudnod kell, ha egy értékes gazdasági diplomát szeretnél, akkor kb. az értékesség és a matekos követelmények mélysége egyenesen arányosak. Ezeknek a kerülőknek szerintem alapból nincs értelme, mármint h a közgázzal kerülöd ki a matekot, tehát a matekot nem tanulod olyan intenzíven. Itt nem is az a baj, hogy nem teszel emeltet, hanem hogy nem alakul ki egy olyan látásmód( és ismeretanyag ), amivel a nehezebb gazdasági szakokon jól teljesíthetnél a reáltudásoddal. Azt persze nagyon támogatom, hogy tanulj még most közgázos tárgyakat, mert sokan fősulin látnak rá annyira, hogy meg tudják ítélni (főleg gimisek, akik nem vehettek fel ilyen tárgyakat) - és sokan ott is hagyják, mert unják, nem érdekli őket, csak jó "pénzes".

Az átmeneti lustaságra kb. az a megoldás, ha néha alszol délutánonként, mert az nagyon jót tesz a szellemi-fizikai frissességnek. Azt mondják, még a teljes éjszakai "kialvásnál" is hatékonyabb. Vagy egy kis sport, esetleg.

Azt pedig cáfolnám, hogy a nyelvszakok haszontalanok lennének, inkább csak sokat számít, hogy mit (nyelveket) és hol végzel. Meg szerencse is kell hozzá. De a bölszészszakmák közül talán az egyik legélhetőbb még. Annyiból talán tényleg nem jó, h az egyetemi képzés nem annyira nyelvtudást ad, inkább a kulturális ismereteket döngöli a fejedbe, szóval autodidaktaként viszonylag sokat kell hozzáraknod. Szerintem nyugodtan érdemes ebben gondolkodnod, de akkor abban 100 %-ig benne kell lenned, és esetenként a képzésed neked is sokba kerülhet. (ha mondjuk alapokat tanfolyamon sajátítasz el)

2011. szept. 15. 17:13
 18/20 anonim ***** válasza:
na én még mindig nem tanulok nincs kedvem és most én vagyok abban a helyzetben amiben te voltál tegnap..xDD
2011. szept. 15. 17:22
 19/20 anonim ***** válasza:
Szóval rosszul fogalmaztam, a nyelvszakokon elsősorban kulturális és nyelvi ismeretek, tulajdonképpen nyelvtani ismeretek vannak, de ez mindenféle finom böszmeséget jelent. Pl. fonetika bemagolása és hasonlók. De a legjobb, ha olyantól kérdezel/olvasol, aki maga is nyelvire jár. Amúgy ott is nagy a szakelhagyási ráta.
2011. szept. 15. 17:29
 20/20 A kérdező kommentje:

Igen, egy kicsit tényleg fröcsögős volt a hangnem, de a tanácsok hasznosak voltak.:)

Teljesen igazad van abban, hogy az érettségi nem igazságos, viszont én ennek titokban nagyon örülök, mert a humán tárgyakból jobb vagyok. Viszont teljesen át tudom érezni, ha valaki reál vonalra készül és bemagoltatják vele azt a rengeteg felesleges információt! (És fordított esetben ez nem igaz, mert matekra az élet minden területén szükséged lehet, míg Katona életrajzára kb sehol..)

A közgáz fakton elvileg meg fogjuk tanulni az alapokat, beleértve a számításokat is, tehát az ismeret anyag meg lesz és szerintem a látásmód is, de a matekot sem hanyagolom el.

Szoktam aludni délután egyébként, csak eleve nagyon későn érek haza a suliból (többi középiskolához képest elég sok órám van). Viszont ez jó tipp, köszi. :)

Amit írtál, hogy minél matekosabb, annál magasabb a presztízse, ezt már én is megfigyeltem. Hát, nem tudom mi lesz végül, majd meglátom mennyire fekszik nekem ez a közgáz..

2011. szept. 15. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!