Olvasónaplóhoz 1. osztályban hogy kezdjek hozzá?
Segítek egy első osztályos gyereknek az olvasónaplójában,tulajdinképpen keten fogjuk megcsinálni,és a mazsola című könyv van feladva.Fejezetenként kell belőle leírást adni.az első fejezethez ezt találtam ki,persze nem ez lesz a végső változat,mert vele együtt fogjuk majd még kitalálni hogy is legyen,ez csak vázlat.:A Futrinka utca végén élt Manófalvi Manó egy kalapban.Ezt a kalapot azonban elfújta a szél,így más lakás után kellett keresnie a Manónak.A mezőn talált egy tököt,így ez lett az új háza.A környékbeli állatok mind meg akarták enni ezt a tökházat.Egy nap hangos csámcsogást hallott,kinézett,és egy malacot látott,aki épp a házát rágcsálta.A kismalac,akit Mazsolának hívtak,elmondta hogy nagyon éhes,és nincs hová mennie.A manónak megesett rakta a szíve és adott neki kukoricalepényt,és megengedte hogy nála lakjon.Mazsola jól belakmározott és elaludt a kályhalyukban.
ez szerintetek jó?nem túl rövid v hosszú,ez alapján értitek hogy nagyjából miről lehet szó?
vagy inkább így:(a befejező mondaton javítottam egy kicsit.)
A Futrinka utca végén élt Manófalvi Manó egy kalapban.Ezt a kalapot azonban elfújta a szél,így más lakás után kellett keresnie a Manónak.A mezőn talált egy tököt,így ez lett az új háza.A környékbeli állatok mind meg akarták enni ezt a tökházat.Egy nap hangos csámcsogást hallott,kinézett,és egy malacot látott,aki épp a házát rágcsálta.A kismalac,akit Mazsolának hívtak,elmondta hogy nagyon éhes,és nincs hová mennie.A manónak megesett rajta a szíve és adott neki enni kukoricalepényt,és megengedte hogy nála lakjon.Mazsola ezt nagyon megköszönte, és az evés után el is aludt a kályhalyukban..
Bocs, de 1. osztályban hogy kérhetnek olyan olvasónaplót, amiben a kisgyerek LEÍRJA a tartalmat, ha még általában se olvasni, se írni nem tudnak? Hiszen nem első osztályban tanulják az ABC-t, írást, olvasást?
Furcsa ez a helyzet...
"Olvasónaplóhoz 1. osztályban..."
?
Az első válaszoló vagyok.
A kisgyerek most 1. osztályos vagy 2. osztályos lesz? Ez még nem egyértelmű számomra, bár nekem az jön le, hogy még csak 1. osztályos lesz.
Egyébként az előző válaszomban _nem_ a kérdés kiírójának szavait vontam kétségbe, stb. hanem ha még csak most lesz 1. osztályos a kisgyerek, de már ÍRÁSBAN kérnek olvasónaplót tőle, az azért durva.
Nem lehet, hogy a szülőnek kellene elolvasnia neki, és a kisgyerek pedig rajzol - így lenne egy olvasónapló? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!