Témazáró feladatsorok A Nemzeti tankönyvkiadó Panoráma sorozatának Kémia (7 osztály) témazáró feladatsorai megvannak valakinek (pl:lefényképezve) ha igen áttudná valaki küldeni email-en?
Sorry, nem voltam gépközelbe. Pont most írtunk remélem még időben:
első feladat: Lesznek állítások el kell döntened, protonra neutronra vagy elektronra jellemzőek. 2: Nátrium, vagy egy másik inonnak az az elektron szerkezetét kell lerajzolni. (tudod elsőn 2 elektron, második 8 így továb..)
3: Írd le a valamilyen atom, ionná alakulásának folyamatát. pl. CL....... (ez a pont a vegyértékelektron) Cl.......-->+1 Cl_ (egyszeresen negatív ion)
4. Lesz egy képlet pl: MgO számítsd ki hogy melyik hány százalékkal található benne.(Összegük:MG moláris tömege+Oxigén moláris tömege) és akkor WMg%=Mg tömege/MgO tömege*100(hogy százalék arányban legyen.)
5. Torpedó: Lesznek állíátsok és el kell döntened, melyik atomra vonatkozik(könnyű, csak ki kell nézni a periódusos rendszerből)
6. A HCl és a H20 vegyületről lesznek kérdések: pl: Molekula polarítása, moláris tömeg, hányszoros kovalens kötés.
7. Lesz 2 szöveg és ki kell derítened melyik rácsra vonatkozik és írni kell arra a rácsra még egy példát.
Egy picit pontatlan lehet, mert régebben írtuk, ha valami nem világos nyugodtan írj. :) Ui.(remélem nem későn írtam)
szia:9 húú de rég írtam ezt a kérdést még 7-esen :D most 9-es vagyok és sajnos nincs meg mert mi új tankönyvcsaládba kezdtünk a mozaikosba és már nem ebből a panoráma valamiből tanulunk,hanem a kisebb méretű mozaikos Kémia.
azért remélem sikerül megszerezned és sok sikert
puszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!