Hogyan kell összehasonlító elemzést írni?
Figyelt kérdés
Irodalomra holnapra kellene írnom egy összehasonlító elemzést a bibliai és a gilgames eposzi özönvíztörténetről.Mármint csak a bevezetés kell ergo "Közelíts tágan a témához" majd "szűkítsd a témát.Vetítsd előre a mondandód logikai menetét" Lehet hogy én vagyok hülye de ez nekem magas hogy kell ilyet írni! Aki tud az léccy segítsen!! Fontos lenne mert jegyet kapunk rá!2009. márc. 15. 10:12
1/2 anonim válasza:
Először általánosságban bemutatod, hogy milyen témával kapcsolatos a két "mű". Ez adott. Érdemes leírni, hogy miért volt fontos az ókori társadalmakban a magyarázat az egyes jelenségekre, választ adni arra, hogy miért alakultak ki ezek a történetek. Ezután egyes részleteibe mész bele, bemutatod a hasonlóságokat és a különbségeket a kétféle megközelítésben. Fontos, hogy ne egybefüggő szöveget írj először az egyikről, majd a másikról, hanem párhuzamosan vezetsd végig, például: "Míg az egyikben..., addig a másikban...". Befejezésnek lehet írni valamilyen konklúziót, összefoglaló véleményt...
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2009. márc. 15. 12:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!