Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan kell összehasonlító...

Hogyan kell összehasonlító elemzést írni?

Figyelt kérdés
Irodalomra holnapra kellene írnom egy összehasonlító elemzést a bibliai és a gilgames eposzi özönvíztörténetről.Mármint csak a bevezetés kell ergo "Közelíts tágan a témához" majd "szűkítsd a témát.Vetítsd előre a mondandód logikai menetét" Lehet hogy én vagyok hülye de ez nekem magas hogy kell ilyet írni! Aki tud az léccy segítsen!! Fontos lenne mert jegyet kapunk rá!
2009. márc. 15. 10:12
 1/2 anonim ***** válasza:
Először általánosságban bemutatod, hogy milyen témával kapcsolatos a két "mű". Ez adott. Érdemes leírni, hogy miért volt fontos az ókori társadalmakban a magyarázat az egyes jelenségekre, választ adni arra, hogy miért alakultak ki ezek a történetek. Ezután egyes részleteibe mész bele, bemutatod a hasonlóságokat és a különbségeket a kétféle megközelítésben. Fontos, hogy ne egybefüggő szöveget írj először az egyikről, majd a másikról, hanem párhuzamosan vezetsd végig, például: "Míg az egyikben..., addig a másikban...". Befejezésnek lehet írni valamilyen konklúziót, összefoglaló véleményt...
2009. márc. 15. 11:31
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2009. márc. 15. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!