Hogyan lehet kitalálni, hogy egy kristály atom-, fém-, ion- vagy molekularácsos? Van rá valami szabály?
Figyelt kérdés
2011. máj. 11. 20:04
1/7 anonim válasza:
Kémia érettségi? Én is megyek, és az a gáz, h nem tudom! :(
2/7 anonim válasza:
akk már 3man vagyunk látom midnenki aggódik és ez gonoszan hangzik de nyugtat hogy nem csak én félek :(:S
3/7 A kérdező kommentje:
Pedig jó lenne megtudni :S Egyébként sok szerencsét kívánok nektek az érettségihez! Remélem könnyű lesz :)
2011. máj. 11. 21:58
4/7 anonim válasza:
Pedig nagyon egyszerű.
Ha fém, akkor fémrács, ha só, akkor ionrács, ha molekulákat alkot, akkor molekularács, egyébként atomrács.
5/7 anonim válasza:
Atomrács: Ezeket meg kell tanulni: SiO2, grafit, gyémánt. (általában ez a 3 fordul elő)
Molekularács: Amik olyan molekulát alkotnak mint a H2O például.
Ion rács: Ionos kötés van az ionok között. NaCl, MgCl2
Fémrács: Meg amik a fémek. Fe, Cu, Zn, Mg stb.
6/7 anonim válasza:
Na nektek h sikerült? Mert nekem nagyon rosszul! Szerintem nagyon nehéz volt!
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Most már értem :)
Egyébként elég nehéz volt, de a remény hal meg utoljára! :)
2011. máj. 12. 17:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!