Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Petőfi szerelmi költészetéről...

Petőfi szerelmi költészetéről kell fogalmazást írnunk, valaki segítene a bekezdésben?

Figyelt kérdés
Nem igazán tudom, hogy hogyan kellene elkezdeni az elejét. Gondoltam Petőfi életéből leírni dolgokat, de az is hogy néz ki, ha évszámokkal, vagy szülőkkel kezdek?! Egyébként megnéztem interneten, líraelemzésnél a bekezdésben a versek keletkezési körülményét írja, de nekünk legalább 5-6 verset elemezni kell, szóval azt se igazán értem. Tudna segíteni valaki?
2011. máj. 9. 13:38
 1/6 anonim ***** válasza:

A szülőket és az évszámokat hagyjad, az nagyon dedós módszer.

Kezd el egy általános gondolattal, ami a szerelemről szól, sőt ha a verséből idézel, például egy-két sort, ami jól összefoglalja petőfi szerelmi költészetét, az nagyon jó.

Majd általánosan írsz a szerelmi költészetéről, a könyv gondolom ír erről.

2011. máj. 9. 14:02
 2/6 anonim ***** válasza:
hejj nekem van egy nagyon hasonló fogalmazáson :DD
2011. máj. 9. 14:04
 3/6 anonim ***** válasza:
jaj bakker, most nézem, az a látomásköltészetről szól x'DD
2011. máj. 9. 14:07
 4/6 A kérdező kommentje:

Mondjuk én is gondoltam, hogy évszámokat nem kéne beleírni, csak azért valamit mégis az életéről, mert a tanár úr még ezt javasolta, és őszintén én se tudok jobbat. Na meg aztán minél egyszerűbben kell megfogalmazni, mert még meg is kell majd tanulnom.. Én is gondoltam még a magyar romantika koráról írni bele, nem tudom az jó-e. Köszönöm szépen a segítséged.

Második válaszoló: Neked is erről kell írnod?:)

2011. máj. 9. 14:11
 5/6 A kérdező kommentje:
A látomás költészetéről is lehet írni, csak én a szerelmit választottam inkább. Vagy szerinted az könnyű?:D
2011. máj. 9. 14:12
 6/6 anonim ***** válasza:

nem tom melyik a könnyeb xd

nekünk a látomásköltészet kell érettségire és nekem az van xd

ennyi xd

2011. máj. 9. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!