Ha egy téglalapot az egyik átlójánál lévő két csücskét megfogjuk és megforgatjuk, akkor a másik két kis csücsök milyen alakzatot ˇírˇ le?
Figyelt kérdés
Remélem értelmesen írtam le a kérdést.Régóta gondolkozom rajta, de semmi...:(2011. máj. 3. 20:21
1/3 anonim válasza:
Ha a forgástengely az átló, akkor azok a csúcsok, amik a másik átló végén helyezkednek el egy-egy kört írnak le, aminek a sugara r = a*b/√(a²+b²).
(ha rosszul értettem a kérdést, vagy kell bővebb magyarázat, szólj)
3/3 anonim válasza:
Második vagyok. Egyébként ha a matek érettségi kapcsán jutott eszedbe, ott négyzet volt és nem téglatest. Négyzetnél jóval egyszerűbb a helyzet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!