Hányféleképpen tudom kiolvasni a határozott szót? Csak próbálgatással lehet ezt megoldani? H A T Á A T Á R T Á R O Z O T O T T
Hatá
atár
táro
zot
ott
Hogy érted, hogy hányféleképpen?
Imádom az ilyen feladatokat, de ezt most nem értem.
hát elég hülyén tom leírni,mert nem lehet sorközöket írni de leírom szöveggel az ábrát,és ha egy lapra ha leírod lehet megtood már csin:
HATÁ ; ATÁR ; TÁRO betűk egy vonalban vannak egymás alatt, míg
a ZOT ; OTT betűk az előző hármas utolsó betüjeinek, végénél kezdődnek! Csak jobbra és lefelé lehet heladni a betű között a H-tól indulva!
Remélem így egy kicsit jobb a megfogalmazásom!
Bár Rayleigh már válaszolt, mutatok egy alternatív megoldást:
Egyszerűsítsük a feladatot úgy, hogy a betűk egy téglalapot töltsenek ki. A bal fölső sarokból háynféleképpen juthatunk el a jobb alsóba, ha mindig csak jobbra vagy legelé léphetünk?
Táblázatkitöltéses módszer:
A bal fölső sarok a kezdőpont, ide csak egyféleképpen juthatunk el, beírunk hát egy egyest.
Első sor, második mező (1,2): ide is csak egyféleképpen juthatunk, (1,1)-ből, ide is 1-est írunk.
Az első sor minden mezőjébe egyest írhatunk, sőt az első oszlop mezőibe szintén.
(2,2): ide az (1,2)-ből, vagy a (2,1)-ből juthatunk. Mivel mindkét mezőben 1-es van, ezért a (2,2)-be 1+1=2-t írunk.
(2,3): ide a (2,2)-ből vagy az (1,3)-ból érkezünk. 2+1=3 kerül ide. stb, végül megkapod a jobb alsó sarok értékét úgy, hogy balról jobbra és fentről lefelé haladva az üres mezőkbe mindig a bal és a fölső szomszéd értékének összegét írod.
Az eljárás akkor is működik, ha a minta - mint pl. most is - nem téglalap alakú.
Nem bonyolult, csak nem tudtam egyszerűel leírni.
Valahogy így kell:
1 1 1 1
1
1
1 1 1 1
1 2
1
1 1 1 1
1 2 3
1
stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!