Angol mondataim helyesek így? (KEZDŐ! )
1, A nappaliban van 1 szép kép. = There is a niece picture in my living room.
2, A fiókom alatt egy zöld függöny van. = There is a ball above the painting.
3, A ő szobájában nincsenek labdák, az nagybátyámnak testvére épp most iszik kólát= In his room aren't balls but my uncle's brother is drinking (a) cola.
4, Van 2 gyerek ebben a szobában.= Are there 2 kids in this room.
Ksöszönöm, aki segít :) Szép napot mindenkinek :D
1. niece helyett nice. Előbbi unokahúgot jelent.
2. A két mondat köszönőviszonyban sincs. Szerintem nézd meg még egyszer, ezt akartad-e írni.
3. Több ponton rossz. Egyrészt kezdődhet 'There'-rel a mondat: "There aren't balls in his room..." Második mondatrészben felesleges a 'but' (de), mert a magyar modnatban nem volt benne, viszont hiányzik a 'most'. Szóval a második mondat: 'my uncle's brother is drinking cola now'.
4. Akkor jó, ha eredetileg is kérdőmondat volt, csak ott véletlenül írtál pontot a mondat végére. Egyébként nem jó, és a szokásos "There are..." kezdetű mondat lesz.
1, A nappaliban van 1 szép kép. = In the living room has been a nice picture..
2, A fiókom alatt egy zöld függöny van. = There is a ball above the painting.
3, A ő szobájában nincsenek labdák, az nagybátyámnak testvére épp most iszik kólát= In his room aren't balls but my uncle's brothers is drinking (a) coke.
4, Van 2 gyerek ebben a szobában.= Are there 2 kids in this room
Szerintem így. Bár a második érdekesnek tűnik nekem.
Könyörkök a függony az nem "ball", hanem "curtain".
2. There is a green curtain under the case.
A "has been" az múlt idő. Csak simán "is".
3. There are no balls in his room, my uncle's brother is drinking coke right now.
Habár ezeknek a mondatoknak magyarul sincs értelmük :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!