Ha 2 méter szövet 1000 ft-tal többe kerül mint 2 Cd lemez akkor 4 méter szövet hány ft-tal drágább mint 2 Cd lemez?
A ló 1 hónap alatt eszik meg egy kocsi szénát, a kecske 2 hónap alatt a juh 3 hónap alatt hány hónap alatt a kecske és a ló és juh együtt? ( szerintem nem 6)
Egy virág szárán hét és öttpettyes katicabogarak másznak felfelé egy sorban. Elöl egy ötpettyes hátul pedig egy 7pettyes katica halad. HányKatica bogár mászik a száron ha összesen 70 pettyük van?
Hányféle számjegyet irhatunk a * helyére hogy igaz legyen 4|584326471*2 állitás?
Ezek rövidebb feladatok én mégsem értem rem tudtok segiteni köszii :)
Hányféle számjegyet irhatunk a * helyére hogy igaz legyen 4|584326471*2 állitás?
Ha matekkal végképp nem boldogulsz, arra azért vehetnéd a fáadságot, hogy kipróbálod számológépen, hogy melyiknél teljesül a feltétel. Egyébként meg a számjegyek összege kell, hogy osztható legyen 4-gyel.
A ló 1 hónap alatt eszik meg egy kocsi szénát, a kecske 2 hónap alatt a juh 3 hónap alatt hány hónap alatt a kecske és a ló és juh együtt? ( szerintem nem 6)
X+x/2+x/3=1
11X=6
X=6/11
16 vagy 17 nap, attól függ, hogy hány napos a hónap.
Egy virág szárán hét és öttpettyes katicabogarak másznak felfelé egy sorban. Elöl egy ötpettyes hátul pedig egy 7pettyes katica halad. HányKatica bogár mászik a száron ha összesen 70 pettyük van?
Azt tudjuk, hogy 1 5 és 1 7 pöttyös mindenképp van. Akkor ezek levonhatók a 70-ből. 58 marad, tehát az 58-at kell úgy felosztani, hogy 5 és 7 többszöröse legyen. 5 többszörösei mindig 5-re vagy 0-ra végződnek, tehát 7 többszöröse 8 vagy 3, ezeket keressük. 28-ra teljeseül ez,és 63-ra.
Ha 28-at vesszük, akkor az 4 katica 7 pöttyel, és 6 katica 5 pöttyel még az 1-1-en kívül (összesen 5 db 7 pöttyös és 7 db 5 pöttyös)
63 már több, mint az 58, tehát csak az előző eset lehet!
az első komment irojának nem vagyok lusta csak elöször nem értettem azt h hányféle konkrétan. ezért kérdeztem. többit köszönöm. erre még mert nem értem :
Ha 2 méter szövet 1000 ft-tal többe kerül mint 2 Cd lemez akkor 4 méter szövet hány ft-tal drágább mint 2 Cd lemez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!