1. A ma ismert fajok hány százaléka ízeltlábú? 2. Mi jellemző a testfelépítésükre? 3. Nevezd meg a testtájakat 4. Honnan ered a törzs elnevezése? 5. Milyen izomzattal mozognak?
Interneten mindent megtalálsz. Nekem az első kérdsre kb 10 másodperc kellett és megkaptam a választ "A ma élő állatok 75%-a ízeltlábú.". Pedig csak annyit írtam keressőbe, hogy "fajok % ízeltlábú".
Egyébként: [link] és hasonló oldalak.
Vazze, uránia álltvilág/rovarok, vagy télleg a google, darabonként.
Azért helyetted hugyozni nem tud senki!!
A szelvényeik testtájakba olvadtak össze. Ezek: a fej, a tor, és a potroh. A pókszabásúakon a fej és a tor összenőtt fejtorrá.
Az ízeltlábú elnevezés az ízelt lábakra utal. A bőrizomtömlőből kiegyénült harántcsíkolt izomzatuk a külső kitinvázukhoz tapad. A vedlést hormonok szabályozzák. Idegrendszerük több központú dúcidegrendszer, amik hasdúcláncba kapcsolódnak össze.
A pókszabásúaknak jellemzően 4 pár járólábuk van. Tracheatüdővel lélegeznek. Keringési rendszerük nyílt, testfolyadékukat több, egymás közelében található szív keringeti. A kullancs is pókszabású.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!