Hogyan tanulhatok meg tanulni?
Általános iskolában egy jó négyes átlagom volt... Ahogy feljötttem közép suliba egyre inkább rádöbbentem, hogy már nem jó a régi tanulási módszerem..amikor csak magoltamm..és reggelre mindent elfelejtettem.:( Most megpróbáltam olyat hogy sokkal jobban oda koncentálok,és megis sikerül tanulni de reggelre megint elfejeltek belőle dolgokat... már nem mindent mint régen, hogy olyan mintha semmitsem tanultam volna meg, hanem most ez részleges.:( Hogyan tanulhatnék hatékonyabban? Úgy, hogy még hetekkel később is emlékezzek az anyagra avgy akár mégtpvább? Mert eddig ha megis tanultam valamit már reggelre, vagy jóesetlebn 2 nappal utána elfelejtettem..:(
Tudna valaki valami módszert ajánlani? Annyi kétségbe vagyok esve:( Én tanulnék,tanulok is keményen, de reggelre, mintha semmitsem tanultam volna:(
Segítség:(
Először is keress összefüggéseket. Mindennek keresd a logikáját...tudd, hogy mi miért van. Semmi sincs csak úgy. Ha mindent logikusan átgondolva megtanulsz akkor később is könnyebben érted meg a leckéket. Ez a tanulási rendszer inkább a reál tantárgyaknál érvényes...de a többi tantárgyaknál is hasznát veszed. (pl történelemben ha tudod, hogy melyik csata miért volt, földrajzban, hogyha tudod, hogy melyik nép miért van ott, vagy az a hegy miért vulkanikus,stb)
Persze a felejtés benne van a pakliban...ígyis-úgyis fogsz felejteni.
Fejlessz ki új tanulási módszereket, olvasgass kutakodj a neten, kérdezősködj mások hogyan csinálják mi vált be nekik vagy ha már valamikor ment próbálj meg visszállni az akkori módszerre.
Nekem sem megy sehogysem ugyanolyan magolós vagyok, de sajnos ezzel a technikával 1 hét mulva már a lecke cimére sem emlékszem nemhogy a tartalmára.
Itt egy kis segitség:
Próbálkozni kell, talán valamelyik beválik. Fontos, hogy érdekeljen amit tanulsz mert az olyasmit sokkal könnyebb megtanulni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!