Valaki segítene a német házimban?
A szakmákról tanulunk éppen, és nekem meg kell magyaráznom németül, hogy mit csinál az újságíró! Azt mondta a tanár, hogy a német értelmező szótárból is ki lehet másolni, de nekem nincs meg! Megpróbáltam magyarul leírni, így sikerült:
Journalist, Journalistin: Interessante Nachrichte schreibt und berichtet man den neues Ereignis.
Ezzel azt akartam mondani, hogy érdekes híreket ír és beszámol az embereknek az új eseményekről.
Ennyi lenne, segítenétek?
der, der journalist / die journalistin von beruf ist, schreibt interessante nachrichten in die Zeitungen und macht interwiews mit begabten und / bekannten Leuten. er/sie berichtet seine/ihre Leser/ Leserinnen über verchiedene Dinge unserem Welt. zum Beispiel.: neue Ereignisse.
magyarul annyit tesz: aki ujságíró, érdekes cikeket ir az ujságba és tehetséges/ hires emberekkel készít interjut. világunk sok érdekes dolgairól értesíti az olvasókat, pl. uj felfedezések.
bocs most vettem észre hogy az elején der akkor ha a journalist és ha journalistent akarsz mondani mindenképpen, akkor die a mondat eleje.
legvégén pedig : über verschiedene Dinge. :D
bocs de szánalmas a helyesírásom.
neue Ereignisse: új események, történések.
Felfedezések: Entdeckungen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!