Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Miért kapnak az elsősök házit...

Miért kapnak az elsősök házit az őszi szünetre?

Figyelt kérdés
Unokám elsős és elég sok leckével érkezett hozzám a szünetre. A fiam 10-es semmi leckét nem kapott.
2010. nov. 4. 07:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Röhejes, hogy mennyire nincsenek tisztában azzal az emeberek, hogy a diákok élete évről évre nehezebb."

Pontosabban évről évre egyre hülyébbek.

Egy sz@ros érettségit kb minden idióta megcsinál. Nincs értéke. Kiküldeni sem lehet hivatalosan az óráról, mert joga van hozzá. Elvileg nem kaphat egyest a háziért stb stb. Biztos hogy rosszabb dolguk van?

Jah és 20 vagyok.

2010. nov. 4. 17:07
 12/17 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló:

Jól írtad:elvileg nem kaphatunk egyest ha nincs kész a házi feladatunk...

De van egy nagyon jó közmondás,miszerint ahány ház,annyi szokás.

Na most ezt lefordítom az iskola nyelvére:

Van egy bizonyos szabályzat,amely magába foglalja a tanárok és diákok kötelességeit és jogait.Ez eddig oké,csak némelyik tanár - és diák,de ebbe ne menjünk bele - ezt egy kicsit másképp értelmezi.

Nekem konkrétan volt olyan tanárom tavaly,aki szaktanárit adott azért,mert valaki megkérdezte hogy jött ki az eredmény.Olyan tanárom is volt aki osztogatta az egyest.Konkrétan úgy,hogy a diák dolgozata egyes lett,amit akkor adott ki,feleltette,hogy javítson - és bár nem túl jól,de elmondta amit tudott - egyest adott a tanár és kiderült,hogy otthon hagyta a könyvét és még egy egyest kapott.

Na most egy órán három egyest kapott,amivel elrontotta az egész félévét.

Innentől kezdve fölösleges arról beszélni,hogy mit lehet és mit nem lehet elvileg.

2010. nov. 4. 18:38
 13/17 anonim ***** válasza:

Nekem egyetemistaként arra se volt időm, hogy hazamenjek a szüleimhez. Csak arra volt jó a szünet, hogy nem kellett rohangálnom a városba órákat hallgatni.

Bár nem tudom, mennyivel lett volna jobb, ha szünet előtti héten 5-6 tantárgyból írunk ZHt, csak hogy szünetben ne kelljen tanulni... :/

Szerintem a szünet arra való, hogy pihenjünk. Csak jól kell osztani az időnket. Én anno mindig vagy első napokban gyorsan túlestem a leckéken, vagy utolsó hétvégén csináltam meg, így visszarázódtam a sulihangulatba. Szerintem semmi gond nincs azzal, ha leckét adnak, egészen addig, míg a tanárok nem esnek túlzásokba. Hogy most szünet van, akkor nem 3, hanem 5 oldalas fogalmazást kérek, mert több ideje van a gyereknek... Az tényleg nem jó. :S

2010. nov. 4. 18:42
 14/17 anonim ***** válasza:

Az előttem szólókat szinte nem is lehet felülmúlni, de azért megpróbálom:

A mi időnkben még nem is volt őszi szünet!

Karácsony, és Újév között voltunk otthon, és Húsvét táján kaptunk pár napot. Nyári szünet után általában rögtön felmérővel kezdtünk (az előző év anyagából), és aki nem akart leszerepelni az nyáron is tanult.

2010. nov. 4. 19:01
 15/17 anonim ***** válasza:

Ja, a karácsony a másik vicces dolog... Vizsgaidőszak kellős közepén egy ünnep, amire készülődni kell. Kellemes. Nem tudod úgy osztani az idődet, hogy heti egy vizsga, mert szilveszterkor, újévkor persze nincs vizsga, és ki az, aki nem ünnepli meg az újévet? Dec. 23, 24 és 25 se illik vizsgáztatni. De tanulni azt lehet a 26-i vizsgára... Ha időben mindenből le szeretnél vizsgázni.

És akkor arról még nem is volt szó, hogy látogatás nagyszülőknél, látogatás pároméknál.... És ha sikeresen jan. második feléig túléltem a rohamléptekben letett vizsgákat, mehetek laborba dolgozni új félév elejéig. legalábbis tavaly ez volt.

Bocsánat, ez most off volt. :S

2010. nov. 4. 19:11
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tartalmas válaszokat.
2010. nov. 5. 07:29
 17/17 anonim válasza:
Párom jóval idősebb nálam, ő mondta hogy, amikor még nem volt nekik ősziszünetük, mint most nekem, akkor a nyaruk volt hosszabb. És jelenleg kivételesen elég hosszú az őszi szünetünk, de amúgy megszokta jegyezni, hogy 'jé ebben az évben mintha rövidebb lenne'. Elkezdtem a régi ellenőrzőimből visszanézni a szüneteket, és igaz! Évről évre kevesebb napot kapunk! A tavasziszünetet úgy oldották meg, hogy ha a hétvégét nem nézzük akkor 2 napot kaptunk. Érdekes...
2010. nov. 5. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!