Jó kémiások (? ) érdekességekkel kapcsolatok kérdésekre keresek választ.
Mi a higany nevének jelentése?
1gramm aranyból hány km vezeték készíthető?
A platinát tükör készítésére is használják. Milyen érdekes tulajdonsága van a tükrének?
Melyik fémet nevezik autófémnek?
Melyik elem "okozza" a jelzőrakéták vörös fényét?
Melyik fémet nevezik cinnek?
Melyik országban VOLTAK a legnagyobb higanylelőhelyek?
1gramm platina előállításához mennyi ércet kell feldolgozni?
szerintem nem ez volt a kérdés.
és szerintem a kérdező már megpróbálta, de nem kapott megfelelő választ.
Higany neve:
"Angolszász elnevezése (mercury) a fém cseppfolyós halmazállapotából adódó mozgékonyságára utalva a római mitológia isteneinek hírvivőjéről kapta a nevét, míg az elem vegyjele a hydrargyrum (latin, folyékony ezüst (Ag)) szóból származik."
Forrás: Wikipédia :-(
Melyik fémet nevezik cinnek?
"1gramm aranyból hány km vezeték készíthető?"
Ki tesz fel ilyen abnormális kérdést ez nagyfokú hozzánemértést tükröz!A VEZETÉKNEK mindíg meg kell adni a keresztmetszetét!
Magyarországon, mert ott vagyunk, a cin a forrasztóón = ón és ólom ötvözete nem más!Az hogy más országban elemet neveznek így az érdektelen! Nem szabad úgy feladni egy kérdést mintha az magyarországon használatos lenne, mert hazugság.
A higany első tagja azt jelenti híg, az any, eny végződéssel akarták az összes elemet befejezni a nyelvújításkor de nem maradtak fenn mert nem illeszkedtek a nemzetközi névhez és ostobán hangzottak. Iblany jód, széneny szén, éleny oxigén, ebből a higany maradt fenn.
cin = ón
Magyarországon nem!A cin Mo-n az ón ólom ötvözetű ún forrasztóón neve!A cinnel forrasztanak!
"nemtudom,hogy mit hogy kell értelmezni,mivel a kémiatanárnő adta fel"
Ez szomorú hogy egy gyakorlatlan tanár ilyet ad fel amit hallomásból rosszul értelmez.Értelmetlen hogy az aranyból mennyi vezeték készíthető gondold el.Meg kell mondani hogy mennyi a keresztmetszet ahogy írtam. Annyit tudhatna a tanárnő hogy olyan vezetéket amiben egy aranyatom kapcsolódik egymásután marhaság, olyat kérdezzen ami a valóságban van!A kémia nem a feltételezés és számolás tudománya hanem a kézzelfogható valóságé!
azért tettem fel a kérdést, mert iylesmit még csak megtippelni sem tudom...
higany melyik: fémvíz, folyékony fém?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!