Ladygaga2 kérdése:
Latin periódusos rendszer?
Figyelt kérdés
Sziasztok, nekem feladták a periódusos rendszer elemeinek nevét megtanulni latinul, de nem találtam meg sehol így kimondottan a latin megnevezéseket, valaki tud ebben segíteni, biztosan helyes forrásokat küldeni akár privátban is? Dolgozatot írunk belőle és nagyon nem akarok rossz jegyet kapni, mindenesetre tovább keresek, de ha valaki tud segíteni, nagyon megköszönném! Legyen szép napotok, sziasztok💖szept. 15. 17:16
1/3 Zcom09 válasza:
Van néhány tanár akinek nincs minden rendben a fejében. De mindegy félretéve hogy mit gondolok az ilyen feladatokról, az elemek wikipédia oldalán megtalálható a latin nevük.
Például itt a hidtogén: [link]
Az adat táblázatában a mini periódusos rendszer alatt megtalálható a magyar és alatta a latin megnevezés.
A legtöbb elemnél ez nagyon hasonlítani fog vagy teljesen megegyezik az angol nevével, például a berillium anglolul: beryllium, latinul: beryllium.
2/3 A kérdező kommentje:
Igen, én sem értem ez miért fontos. Szerintem egyetemen sem fogják. majd kérdezni, de mindegy, kellenek a jó jegyek szóval megtanulom. Köszönöm szépen a választ, a Wikipédia őszintén eszembe sem jutott! Ha lesz egy kis időm, létrehozok magyar forrás számára elérhető latin táblázatot, hogy másoknak ne kelljen órákig keresgélni😄
szept. 15. 17:57
3/3 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!