Ha a víz fajsúlya 9,807 kN/m³, akkor 1 kiló víz hány gramm?
Hogy nem viszonylagos, nincs benne olyan, hogy attól függ...
Hogy mennyi a párizsi szelete azt a mérleg dönti el. A mérlegnek vannak szignifikáns számjegyei és hibahatára. Azért a digit gépek már bőven képesek grammban mérni.
Így megkapod, egy szelet párizsi hány g.
És mint mondtam, mivel ha esik, ha fúj, 1kg mindig 1000g, azért mindig átváltható. S mivel egzakt tuomány, nincs ez alól kivétel!
"A kérdező csak meddő vitát generál. "
Nem generálok vitát. Ha szerinted a kérdésekre válaszolni az vita, akkor ne felelj. Ennyi.
"És mint mondtam, mivel ha esik, ha fúj, 1kg mindig 1000g, azért mindig átváltható. S mivel egzakt tuomány, nincs ez alól kivétel!"
Ezt nem értem miért kell bizonygatni. Cáfoltam valahol?
"OFF: én tudok 1 grammos párizsit vágni. Akár 1000 darabot is."
De akkor azt nem parizsinak mondjuk, hanem párizsiszeletnek.
Kérdező, a 13 alatti megjegyzésedben azt kérdezted, hogy cáfoltad-e valahol azt, hogy 1 kg mindig 1000 g. Nem cáfoltad, de olyan badarságot kérdeztél, hogy 1 kg víz hány gramm. Ennek semmi köze a fajsúlyhoz.
Jól jegyezd meg, hogy 1 kg pehely, 1 kg ólom, 1 kg víz mind-mind 1000 g.
Köszönöm a választ.
Jegyezd meg, badarságot nem lehet kérdezni, csak válaszolni.
A kérdés legtöbbször arra irányul, hogy valamit szeretnék megtudni, amit nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!