Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hány évig tartott a dinoszauru...

Hány évig tartott a dinoszauruszok kora? Mikor jelentek meg, mikor haltak ki?

Figyelt kérdés

2024. jún. 10. 00:10
 1/3 anonim válasza:
0%
Akik felügyelik a bolygó fejlődési láncát több előző emberiséggel ezelőtt is már abban a korban mikor a dinoszauruszok éltek látták hogy ez fejlődési zsákutca lesz.Egyszerűen egy kataklizma által kipusztították a dinókat majd egy újfajta humanoid fejlődési vonalat vezettek be többszörös génmutációval erre a bolygóra.Ezzel megjelentek az emberek ősei.
2024. jún. 10. 00:35
 2/3 A nagy Levin ***** válasza:
90%
Körülbelül 240 millió évvel ezelőtt jelentek meg, és kb. 65 (újabban 66) millió évvel ezelőtt haltak ki, ami nem egészen fedi a valóságot, mert a ma élő madarak tulajdonképpen dinoszauruszok.
2024. jún. 10. 02:02
 3/3 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
58%

Csak azért válaszolok én is, mert szeretem kontextusba helyezni a dátumokat. Tehát:

14 milliárd éve: létrejön a világegyetem

13 milliárd éve: létrejön a Tejútrendszer

12 milliárd éve:

11 milliárd éve:

10 milliárd éve:

09 milliárd éve:

08 milliárd éve:

07 milliárd éve:

06 milliárd éve:

05 milliárd éve: létrejön a Naprendszer és a Föld

04 milliárd éve: létrejön az élet

03 milliárd éve:

02 milliárd éve: létrejönnek az eukarióták

01 milliárd éve: létrejönnek az állatok, a gerinchúrosok, a dinoszauruszok, az emlősök, a főemlősök, az emberfélék, az ember, és Ákos lett újra az év előadója.

2024. jún. 10. 20:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!