Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Irodalom, fogalmazás,10. osztály?

Irodalom, fogalmazás,10. osztály?

Figyelt kérdés

Hali!

A pénz szerepe a világunkban.

Tartüff és én avagy mirét tudott becsapni.

Vitézség erkölcs, hazafiasság zrini katonáiban.

Na ezeket nemértem hogykell 10 osztályos, valahogy ugykel lhogy magamrol is irjak benne vagy nemtom ugy hogy igy énis benne legyen és másfél oldalt

még énsem értem hogy hogykell. csak pl az elsőben a pénzesben hogy mi a véleményünk rola, az embereket mivé tesz a pénz meg ilyenek, és egy kis irodalmi embert vagy valami ilyesmitis kéne bele tenni :S valaki tudna segiteni?

2010. okt. 30. 10:06
 1/2 anonim ***** válasza:

A penz szerepe a vilagunkban?

Mindennapjaink elképzelhetetlenek a pénz használata, jelenléte nélkül. Sokszor nem is tudjuk pontosan, hogy milyen „feladatai” vannak, hogyan kerül hozzánk, és hogyan fizethetünk vele, stb. Egy azonban biztos, rendszeresen használjuk. Már csak ezért sem árt, ha egy kicsit többet tudunk mibenlétéről, „működéséről”.

Mai világunkban a pénz központi szerepet játszik. A pénzhasználat kikerülhetetlen számunkra, mivel mindannyian így, vagy úgy, de szükségszerűen gazdasági értelemben is kapcsolatba kerülünk egymással. Mindannyian a gazdasági-társadalmi élet, a piacgazdaság szereplői vagyunk, hiszen a modern gazdaságban, amit piacgazdaságnak is nevezünk, a gazdasági döntések alakítói és helyszínei a piacok (áru, erőforrás, pénz). Az áru- és erőforráspiacokon zajló adásvételt pénzmozgások kísérik, de az áru- és erőforráscserétől elkülönült, önálló pénzügyi folyamatokat is megfigyelhetünk (pl. pénzpiacok).

Tartuffe es in avagy miert tudott becsapni?

Tartuffe fiatal fiú volt, telve felzaklató és vészterhes bájjal, aki közeledik az érett asszonyhoz, éppúgy, ahogy Julién Sorel közeledett Madame de Renalhoz, ő nem volt álszent, de magára késztette az álszentség fegyelmét, mint egy akaraterő-gyakorlatot. Pontosan ő volt az ál-hipokrita. Meg akarta szerezni magának a világot, a pénzt és a nőket. Volt benne valami Don Juanból, aki felöltötte az álszentség maszkját. Végeredményben Moliére a Don Juank közvetlenül a Tartuffe után írta. Tartuffe, már a konformista álarcába bújt apró démon volt.

2010. okt. 30. 10:32
 2/2 A kérdező kommentje:
Fuuu nagyon köszönöm szépen a válaszaidat, valami ilyesmire gondoltam énis :S csak csinálni kel lbelöle valahogy 2 oldalt :D na majd össze hozom, köszi szépen !
2010. okt. 31. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!