Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 107-es IQ-val eltudok végezni...

107-es IQ-val eltudok végezni egy mechatronika mérnöki szakot?

Figyelt kérdés
2024. máj. 31. 20:29
1 2
 1/12 anonim válasza:
94%
Az IQ csak a kognitív képességek egyik mérőszáma, és nem határozza meg az egyetemi sikeres tanulásod lehetőségét. Ha tanulsz rendesen az IQ-d nem fog akadályozni szak elvégzésében
2024. máj. 31. 20:39
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Ekkora Iq-val valószínűleg fel sem vesznek oda.
2024. máj. 31. 20:40
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Az egyetemeket is átlagos képességű embereknek találták ki. Legfeljebb nem te leszel az évfolyam első.
2024. máj. 31. 21:06
 4/12 anonim ***** válasza:
12%

"Az egyetemeket is átlagos képességű embereknek találták ki."

Ez komoly?!

Az "átlagos képességű emberek" már egy gimnáziumba se jutnak be, és a gimnáziumot végzetteknek is csak töredéke jut be egyetemre. Ezzel az erővel azt is mondhatnád, hogy a diplomát nem is kell megszerezni, azt kisorsolják a jelentkezők között.

2024. máj. 31. 21:41
 5/12 anonim ***** válasza:
77%

Simán elvégzed. Az más kérdés, hogy az előírt 7 féléven belül, vagy csúszol pár évet.

Én pl.: "okosnak" számítottam, végig 4-es 5-ös voltam mindenből középiskolában.

Azonban egyetemen szembesültem azzal, hogy ez nem így van.

Első két félévben 3 tárgyból buktam, volt passzív félévem is utána, azonban úgy érzem meg "bölcsültem".

Most már tudom, hogy kell effektíven tanulni, mi számít az anyagból, stbb.., okosabbnak érzem magam mint egyetem előtt.

Előző félévemben 4-es feletti átlagom volt. A mostani félévemből még 3 vizsgám van hátra, de a maradék tárgyaim amik megvannak az 2db 5-ös és 1db 4-es eddig.

Igaz én villamosmérnökire járok, de úgy gondolom, hogy ez nem IQ kérdése, hanem kitartás és szorgalom. Valamint a közösség és tájékozódás nagyon sokat segít, együtt megbeszélni a feladatokat, esetleg valakinek van egy jó jegyzete, stbb...

2024. máj. 31. 21:55
 6/12 anonim ***** válasza:
77%

#4 heves megyei kis falubol jovok, rengeteg altalanos iskolas osztalytarsam szerzett diplomat, akik altalanos utan szakkozepbe jartak. En voltam a legjobban meglepodve amikor szembesultem vele.

Barki, aki szorgalmas, van kitartasa lediplomazik elobb vagy utobb. Ezzel valaszoltam a kerdezo kerdesere is.

2024. máj. 31. 22:17
 7/12 anonim ***** válasza:
30%
90-110 az átlag IQ. Pontosan mi bajod is van a tiéddel, és miért is gondolod, hogy átlagos képességekkel nem lehet elvégezni egy mechatronikai mérnökit?
2024. jún. 1. 00:34
 8/12 anonim ***** válasza:
68%

"el tudok végezni" helyesen!

Végülis a helyesírás mech-n nem alapkövetelmény. A 107-es IQ önmagában nem jogalap arra, kellenek hozzá készségek, képességek, amik nem feltétlenül az IQ függvényei.

2024. jún. 1. 07:47
 9/12 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem pedig a kettő között van az igazság. Nagyon nem mindegy, hogy milyen szakról van szó. Könnyebb egyetemi szakokat valószínűleg szinte már bárki el tud végezni manapság, de azért egy komolyabb mérnökihez, orvosihoz kellenek a megfelelő adottságok, mert hiába jó a tanulási technikád és rendelkezel az átlagos képessegekkel, ha nem érted olyan szinten a matekot/fizikát, vagy éppen nem tudsz annyi anyagot magolni orvosira.

Szóval azt gondolom hogy nincs értelme általànosítani, ez teljesen személyfüggő hogy ki tudja elvégezni és ki nem.

Kérdező inkább azon gondokodj el, hogy megvan-e hozzá a belállítottságod.

2024. jún. 1. 13:26
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Én 142-es IQ-val gond nélkül elvégeztem.
2024. jún. 1. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!