Valakinek úgy ajánlottam fel a segítségemet, hogy azt kérdeztem: "segítsek?" helyesebb, szebb lett volna, ha úgy kérdezem, hogy :"segíthetek?" Vagy mindegy?
Figyelt kérdés
Nem volt ciki?2024. máj. 4. 15:16
1/4 anonim válasza:
Ha nekem segítségre van szükségem örülök ha valaki felajánlja a segítségét, nem pedig a nyelvtanon kezdek gondolkozni.
2/4 anonim válasza:
Szerintem ezen ne rágódj, a lényeg, hogy felajánlottad a segítséged.
3/4 krwkco válasza:
A "segíthetek" udvariasabb, visszafogottabb. Tartalmaz egy engedélykérést.
A "segítsek"-ben részben benne van az is, hogy a kérdező úgy látja, hogy a másik illető egyedül nem képes megoldani a feladatot.
4/4 anonim válasza:
Szerintem se rágódj ezen, bár sokat elárul, hogy eszedbe jut, mert úgy tűnik, ezek szerint értelmes és érzékeny ember vagy. Szerintem a "segítsek" határozottabb, és van helyzet, amikor jobban veszi ki magát, azt hiszem. De valóban szebb a "segíthetek". Csak az meg olyan, mntha az utcán mentél volna oda hozzá, nem ismernéd. Ha jól ismered, akkor mindegy... És tartsd meg ezt a jü szokásodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!