Pár fogalomra lenne szükségem!? (földrajz)
Figyelt kérdés
Szóval kéne a talajvíz,rétegvíz,belvíz és résvíz fogalma. Tavaly- és előtti könyveket ötször átolvastam de nem találtam -.-" valaki letudná nekem írni röviden érthetően? megköszönném2010. okt. 27. 14:27
1/5 anonim válasza:
Elővettem a tavalyi füzetem és azokban ez van:
résvíz: A kőzetek repedéseiben található csapadékvíz. Egyik formája: karsztvíz. A mészkő és dolomit hegységek területére hulló csapadékből keletkezik
...
bocs, de énis csak ennyit találtam :( A könyvben sem ír semmit :( Rem tudtam segíteni egy picit.
2/5 anonim válasza:
Belvíz: az esővíz és/vagy áradás okozta megemelkedett talajvízszint, ami túllép a talaj szintjén.
3/5 A kérdező kommentje:
:) Köszi , már ez is valami (:
2010. okt. 27. 14:44
4/5 anonim válasza:
Talajvíz: a talaj kapilláris rendszerében megtalálható víz. A legfelső vízzáró réteg felett elhelyezkedő víz.
Belvíz: ha ez annyira megemelkedik, hogy feljön a felszínre.
A rétegvizet és a résvizet leírták.
Amúgy a google a barátod!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi :))
2010. okt. 27. 14:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!