Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mirőlnszól Grecsó Krisztián...

Mirőlnszól Grecsó Krisztián Kortárs c. novellája?

Figyelt kérdés
Sehol semmit nem találok róla, ezért egy link is boldoggá tenne.
2024. márc. 23. 13:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Azt már próbáltad, hogy elolvasod, és értelmezed az olvasottakat?
2024. márc. 23. 13:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, de csak egy részletet találtam erről a részről az egész neten.
2024. márc. 23. 13:32
 3/4 A kérdező kommentje:

A Kortárs című novella a szerző-elbeszélő igazi mélyfúrása. Az Erdélyben felfedezett költő verseiből megismert kulturális táj és szellemi tartalom szédítő izgalommal tölti el a kamaszt, többek között azért, mert maga is írónak készül.

Hogy írni muszáj, azt gyerekkorom óta tudtam. Botor sorok a magányról és a vágyról, jönnek, muszáj őket leírni, olyan jó, mint az ölelés, elfeleded közben hogy vagy, hogy fáj. De hogy irodalom is van, és amit írok, annak ahhoz köze van, mert benne van abban az irgalmatlan nagy vájdlingban, amelybe a magyarul írott sorokat ‒ legyenek bár azok olyan kutyarosszak, mint az én kamaszverseim ‒ gyűjti az Örökkévaló, arról nekem akkoriban senki sem szólt. […] De így legalább erős kezdés volt, talán a lehető legerősebb kezdés, egy életre meghatározta az élő írókhoz való viszonyomat.” (63.)

Ennyi lenne az egész?

2024. márc. 23. 13:36
 4/4 anonim ***** válasza:

[link]

A kép alatt folytatódik.

2024. márc. 23. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!