Irodalom 8. osztály több regény szereplői Tudsz segíteni?
Figyelt kérdés
Melyik ű melyik szereplője mondhatta? Valamelyikhez odaírtam, de nem sok regényt vettünk.
A tervem nem sikerült. Az öcsém Budán lakik, én pedig Nagyfaluban gazdálkodom. Most egy életre megfizetek a gonoszságaimért.
A kevés oroszlán hősiesen harcolt. A pogányok csúfosan elvonultak. Nem könnyű az élete a várkapitányoknak. ( Egri csillagok- Dobó?
Mindjárt Budán leszünk. Nehezen találtuk meg az utat. Egy paraszt segített. ( Toldiban a leventék?)
Ellopták a pénzes ládámat! El kell adnom a házaimat is. Úgy tervezem, pénzért fogom árusítani a levegőt.
2010. okt. 25. 15:38
1/6 anonim válasza:
1.:Toldi
2.:sztem is Egri csillagok
3.:igen,az lesz
4.:nem tudom...-miket vettetek?
2/6 A kérdező kommentje:
hát vettünk szent pétert meg nagyenyedit két fűzfát 7.-ben
aztán 6.-ban egrit, 5.-ben pál utcait
de az elsőt ki mondja?
2010. okt. 25. 19:42
4/6 anonim válasza:
a másik talán Szent Péter esernyője és János mondja,aki megtalálja a kislányt (de nem biztos,nem olvastam,viszont a többiből nem emlékszem ilyenre)
5/6 anonim válasza:
János pap-és nem megtalálja,hanem rámarad a nevelése
6/6 A kérdező kommentje:
nagyon köszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!
2010. okt. 25. 20:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!