Technika házi segítesz?
mi az erőgép a közlőmű és a munkagép az alábbi tárgyaknál?
hajszárító
klíma
mosógép
szélmalom
TV
Ha ezek igazak (egy oldalon találtam):
* munkagépek (hasznos munkát végző gépek) --> MINDEGYIK kivéve a TV-t, szerintem (bár nem tudom, hogy mennyire számít hasznos munkának a tévé képernyőjén megjelenített információáradat:P) jó, akkor legyen a TV is hasznos, végül is gyakran használjuk!:)
* erőgépek (hasznos munka végzésére a munkagépekben felhasználható mechanikai munkát szolgáltató gépek) --> tehát olyan gép, ami "fizikai erő"-vel segíti a munkagépek dolgát....nekem most pl. a gázpedál jutott eszembe a kocsiban, vagy az emelődaruban az emelőkar...hmm..szerintem EGYIK SEM, mert:hajszárító >> termikus munkát (hőt, meleget) szolgáltat; klíma >> szintén termikus munkát ad, csak épp hideget; mosógép >> mechanikai munkát ad, mert megdöngöli helyetted a ruhákat, viszont a mosógép által végzett fizikai erő nem hasznosul semmilyen más munkagépben....de lehet, hogy csak túlbonyolítom, akkor bocsi
* közlőművek (mechanikai munkát továbbító és/vagy paramétereit módosító gépek) --> HAJSZÁRÍTÓ mer forog benne végül is a ventilátor, a ventilátor meg mechanikai munkát továbbít a levegőnek, ezért a levegő elmozdul (fújja a hajszárító a levegőt); ha úgy vesszük a KLÍMA is végez mechanikai munkát, mert az is elfújja a levegőt (de persze termikus munkát is végez, de a két munkafajta sztem nem zárja ki egymást); MOSÓGÉP mert döngöl...ami ugye mechanikai munka:D; SZÉLMALOM mert a forgásával mechanikai munka termelődik, amit később átalakítanak árammá
Na remélem segíthettem, és nem írtam nagy badarságokat!:):)
19/L
előző vagyok, amúgy itt találtam, ez egy *.ppt fájl vagyis dia, nyisd meg vagy mentsd el:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!