Hogyan számoljuk ki egy téglalap keresztmetszetét?
Egy téglalap keresztmetszetét kell kiszámolnom.
Neten kutakodtam egy fél órát, de nem találok világos leírást arra, hogy mi a téglalap keresztmetszete.
Eddig én simán összeszoroztam az oldalakat, pl. a = 6cm , b = 4cm, akkor a keresztmetszet biztosan A = 6 * 4 = 24 cm2 (négyzetcentiméter). Viszont most jöttem rá, hogy ez a területe, szóval eddig teljesen rosszul használtam.
Szóval mi a téglalap keresztmetszete, és hogyan kell kiszámolni? Kérlek, példát írjatok, ne definíciót, mert azokat nem értem.
Jó lenne látni az eredeti feladatot és leírást. Mondjuk befotózva. Mégjobb, ha tudjuk, hogy melyik tankönyv (cím, kiadó, évjárat) és hanyas fejezet hanyadik feladata.
A legjobb lenne magát a feladatot (akár az egész oldalt, nem csak ránagyítva az egy sornyi szövegre), mondjuk befotózva és valamilyen képmegosztó oldalra feltöltve.
Akkor biztosan tudunk segíteni.
Köszi a sok választ! Lehet, hogy akkor az egész problémát félreértettem eddig.
Egy transzformátor vasmag keresztmetszetét kell kiszámolnom, aminél igazatok volt, mert nem téglalap, hanem téglatest, hiszen ez egy téglatest a transzformátoron belül, egy csévetestben.
Szóval akkor helyesen van egy téglatestem (ami egy transzformátor vasmagja): A = 6cm, B = 4cm, C = 10cm. Akkor ennek mi a keresztmetszete? :)
Így néz ki egy ilyen vasmag:
A szóban forgó rész keresztmetszete a bakelit csévetestben lévő téglatest keresztmetszete.
Jó...nos.
Mivel AZ EREDETI FELADATOT kifejezett kérés ellenére sem kaptuk meg (és ez iskolába/saját tanulásra kell, mert munkahelyen ennek kiszámolására nem lehet szükséged, hisz nem végezhetnél ilyen tevékenységet végzettség nélkül, amihez ez a tudás kellene, akkor viszont rendelkeznél vele),
így kénytelen vagyok én is pontosítás nélkül az összes lehetséges választ megadni:
1. 24 cm^2
2. 40 cm^2
3. 46,6476 cm^2
4. 60 cm^2
5. 64,6220 cm^2
6. 72,1110 cm^2
#9, van ennél több lehetőség is :)
Kérdező: a síkmetszetet úgy képzeld el, hogy egy síkkal elvágod a testet, így a vágás helyén keletkezik egy sík lap, ez a síkmetszet. Például ha félbevágsz egy kenyeret, akkor az a keletkező rész, amit meg tudsz vajjal kenni, az a kenyér egy síkmetszete.
Ha egy téglatestet félbevágsz, akkor többnyire téglalapot kapsz. Ha egy hengert vágnál félbe, akkor attól függően, hogy hogyan végzed a vágást, lehet a síkmetszet többek között kör, elipszis vagy téglalap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!