Ezt, hogy kell kiszámolni?
Szorgalommal és odafigyeléssel.
Gondolom ezt is te írtad ki:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazif..
Ezt már kiszámoltam neked, de az evéssel növekszik az étvágy - ugyebár?
És hol akadtál el? Milyen kalkulátort használtál? Az hány jegy pontos? Miért nem próbálod meg kézzel, papíron, ceruzával legalább a nagyságrendet belőni. Én pl. azzal kezdeném, hogy legkevesebb 3 darab 0-t elvennék a második számból, mert az csak növeli a számolás hibáját. És a 153/15 599 434-et számolnám ki (majd a végén helyre tesszük a tizedes vesszőt). És ezt is úgy, hogy az 153-at átalakítom 15 300 000-ra, és így végzem el az osztást. Ez akár papiron is megy. Aztán az odébb rakott tizedesek a végén helyre teszem.
Egyébként amit a programod számolt teljesen helyén való eredmény. A végén az E-7 azt jelenti, hogy ami előtte van azt szorozni kell tíz a -7-en-nel.
"Gondolom ezt is te írtad ki:"
Nem, azt a kérdést nem én írtam ki.
Nekem "Windows 7" kalkulátorral lazán kijön az eredmény:
9,8080481637987634679565938097498*10^(-7)
Azt hiszem, itt csak az lesz a probléma, hogy a kérdező nem ismeri a számok normál alakját - tehát nem képes értelmezni a kalkulátor által használt szimbolikát!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!