Ezt a matek feladatot, hogyan kell megoldani?
Egyáltalán nem megy és a tanárunk táblázatban is kéri a levezetést. A feladat levezetését sehol nem találom.
A feladat így szól:
Az állatkert két elefántja Fáni és Fáncsi. Fáni 24évvel korábban született, és így négyszer annyi idős, mint Fáncsi. Hány évvesek az elefántok?
Nagyon szépen megköszönném ha valaki tudna segíteni.
8
Nem nekem ez nem "bak" 🤣.
Nekem is 32 és 8 jött ki ezt az egy feladatot nem tudom és nem baj ha ez nem megy sosem voltam 5-öst matekból.
#1-ben megkaptad a helyes megoldást.
10
Könyvnek a feladat megoldását küldték át.
Ennyi van leírva ott.
X=4y
X-y= 24
X=8 y=32
Fáni 32, Fáncsi 8 éves.
De amit te írtál az sokkal részletesebb.
13# 5-ös és 10-es vagyok.
Erre amit elküldtél első reakcióm ez volt: What?
Hogy jött ki ebben az eredmény?
Megtudom érteni, hogy az én megoldásomat jobbnak találod.
14
Nem tudom, hogy jött ki de ez egy könyvből van kimásolva amiben a feladat és megoldás is szerepel így küldték el.
Fura volt a megoldás és ahogy te leírtad számomra érthetőbb.
Kérdező 5, 10, 14-es vagyok
Utólag belegondoltam, ahogy próbáltam felfogni mi történhetett a te megoldásodban, hogy 24 évvel ezelőtt és most is négyszer annyi idős Fáni, mint Fáncsi. Szóval logikailag jó az enyém. De 56 nem négyszerese a 32-nek.
Ellenben a 32 a nyolcnak.
Tehát x=4y rendben van idáig.
x-y ez már kicsit zavaros hogy jött ki, egyáltalán milyen indíttatásból vonta ki egymásból.
x=8 y=32 Mivel x Fáni és y Fáncsi itt valamit egy picikét elrontott az illető aki ezt csinálta. Hisz fordítva van. Szóval x=32 és y=8
Azonban ez puszta logikai megoldás, semmi konkrét számolás. Ami kicsit azt bizonyítja, hogy számolással nem oldható meg, hogy a feltételek igazak legyenek.
Hát én már azt sem tudom mi van . 🤣
Az meg van, hogy 32 és 8 de a többit én magam levezetni nem tudom.
Azért köszönöm mindenkinek a segítséget.😊
Nem tudod megoldani a #1 egyenletet?
Nem tudom mi a jó megoldás mivel a könyvben tényleg csak annyi van amit leírtam.
Fentebb szépen levezették atküldtem tanarnőnek mintha én oldottam volna meg, 😄 azt írta gondoljam újra de annyit elárul 32 és nyolc lesz az eredmény.
Úgyhogy biztos meglesz valahogy csak már rástresszelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!