Meg kell tanulni adott anyagok képletét a kémia érettségire? Vagy honnan tudom, hogy pl. kénsavnak mi a képlete?
Figyelt kérdés
Van egy táblázat, hogy milyen képleteket kötelező tudni, vagy meg fogják adni érettségin a kérdezett molekulák, vegyületek képletét? Most kezdtem el oldani az Ötösöm lesz kémiából feladatait, és már az első feladatokban a molekulák nevét adja meg, nem a képletét.2023. dec. 17. 15:40
1/4 anonim válasza:
H2SO4 - ezt azért nem árt tudni...
Felteszem, 4jegyűt majd lehet használni
2/4 anonim válasza:
Viccelsz? Ez annyira alap, hogy még az általános iskolás témazáróra is tudni kell, nemhogy emelt érettségire.
Senki nem fog neked megadni semmit, függvénytáblát használhatsz, ami abban nincs benne azt fejből kell tudni.
3/4 anonim válasza:
#2 jól mondja. Nézd át a függvénytáblázatot, ami abban nincs benne, azt tudni kell. Vannak alapnevek, és vannak névadási szabályok, ha ezeket megtanulod, akkor a bonyolultabb neveket nem kell bemagolni, mert ki fogod tudni következtetni. Például életemben nem láttam még 3,3-dimetil-heptánt, de le tudnám rajzolni, mert annak idején megtanultam a szerves vegyületek névadási szabályait. Az alapnevekben vagy van logika, vagy nincs, de azokat meg kell tanulni.
4/4 A kérdező kommentje:
A kénsav egy példa volt csak, ami eszembe jutott, nem kell levenni a fejem haha. Köszi a válaszokat.
2023. dec. 19. 10:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!