Matematika hazi. Vajol jol oldottam a feladatot? Ki segit nekem?
Előző válaszoló vagyok, itt a második feladat:
Két pont közötti távolság a köztük lévő egyenes hosszát jelenti. Pl. van két fa a természetben, a köztük lévő távolságot mi határozza meg? Hogyan számolnád azt ki? Természetesen elindulnál egy egyenes vonalba az egyik fától a másikig. És míg mérnéd a távolságot egy krétával folyamatosan húznád az útvonaladat, azt vennéd észre hogy egy egyenest húztál a két fa között. Ez így érthető?
A megoldás pedig: m a B-ponttól levő távolságát az MB szakasz határozza meg. Az MB szakasz áll: AB+MA. Innen már könnyű, mert csak összeadod a kettőt, vagyis 9+12=21
Itt is az van, hogy ha egy egyenes merőleges egy sík valamely egyenesére, akkor merőleges a síkkal is. Vagyis MBD (mivel az MB ebben a háromszögben van) derékszögű lesz. Ha ezt lerajzolod jól, akkor rögtön észreveszed hogy pitagorász tétellel egyszerűen ki lehet számítani. Vagyis mivel D felező pont akkor DB szakasz 5 cm, az MB-ről tudod hogy 21. Innen már gondolom megy pitagorasszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!