Hogy írjak erről esszét?

Figyelt kérdés

Történelem tantárgyból esszét kell írni. Mi ezt a témát kaptuk:

"Gazdasági növekedés az Orbán kormány alatt 2010-2020"

Fogalmunk sincs hogyan kezdjünk hozzá. Van valami ötletetek? A tanárnő azt mondta hogy akár össze is lehet hasonlítani a 2010-es gyengébb gazdasági helyzettel. De sajnos azt se ismerem.

2023. okt. 19. 12:43
 1/5 anonim ***** válasza:
78%

Volt ilyen?

A tanárnő?

2023. okt. 19. 12:46
 2/5 anonim ***** válasza:
78%

Erre például pont szuper a ChatGPT, ezt beírod, megír egy rakás szempontot, az alapján pedig meg tudod írni az önálló esszédet. Arra figyelj, hogy rendszeresen blöfföl, amiről nincs információja arra kitalál valamit, tehát mindent ellenőrizni kell amit ír. Kezdésnek viszont elfogadható, íme amit nekem kiadott:

Az Orbán-kormány 2010-ben került hatalomra Magyarországon, és 2020-ban is uralta a politikai színteret, amikor utoljára friss információim voltak. A gazdasági növekedés az Orbán-kormány alatt számos tényezőtől függött, és változó volt az évek során.

A következőkben röviden áttekintem a magyar gazdaság alakulását a 2010 és 2020 közötti időszakban:

Az 2008-as világgazdasági válság után Magyarország gazdasága is súlyosan sérült. Az Orbán-kormány 2010-ben szigorú költségvetési intézkedéseket hozott, és az IMF-től és az Európai Uniótól segítséget kért a gazdasági stabilitás helyreállításához.

A kormányzat számos intézkedést hozott a gazdasági növekedés előmozdítására, például adócsökkentéseket és támogatásokat a vállalkozások számára.

Az exportorientált magyar gazdaság továbbra is erőteljes növekedést mutatott az exportpiacokon.

Ugyanakkor a kormányt kritizálták a demokratikus intézmények függetlenségének csorbításáért és a médiaszabadság korlátozásáért, ami politikai kockázatokkal járt, és negatívan érintette az ország imázsát a külföldi befektetők szemében.

A kormányzat számára fontos volt a mezőgazdaság és az élelmiszeripar támogatása, amelyek fontos ágazatok Magyarországon.

A gazdasági növekedési adatok változtak az évek során. A 2010-es évek közepén a magyar gazdaság erős növekedést mutatott, de a COVID-19 járvány 2020-ban komoly gazdasági kihívásokat jelentett világszerte, beleértve Magyarországot is. Az utolsó friss adatok ismeretében (2021-09), a gazdasági növekedés ciklikusan változhatott.

Fontos megjegyezni, hogy a gazdasági növekedés több tényezőtől függ, és a politikai intézkedéseken túl gazdasági trendek, nemzetközi helyzet, befektetői bizalom és más tényezők is hatással lehetnek rá. Az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját értékelő vélemények eltérőek, és a témában különböző szakértők és elemzők is eltérő véleményeket képviselnek. Az aktuális és pontosabb adatokért és elemzésekért javasolt a legfrissebb gazdasági jelentéseket és elemzéseket keresni.

2023. okt. 19. 12:58
 3/5 anonim ***** válasza:
82%
Itt az eredménye a közoktatás bm-es fejlesztésének.
2023. okt. 19. 13:04
 4/5 anonim ***** válasza:
66%
Jó kis kamukérdés.
2023. okt. 19. 13:39
 5/5 anonim ***** válasza:
78%

Én is arra gondoltam. A tragédia az, hogy el tudom már képzelni, hogy nem az.

2023. okt. 19. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!