Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A pozitív és negatív számok...

A pozitív és negatív számok szorzásánál és osztásánál hogy lehet csoportosítani?

Figyelt kérdés
Pozitívval és negatívval tudok szorozni és osztani. Nekem csak az kell, hogy hogyan kell csoportosítani őket.

2023. szept. 22. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de nem értem a kérdést. Mi a konkrét feladat?
2023. szept. 22. 18:10
 2/7 A kérdező kommentje:

pl. 55x(-17):(-11):17x(-2)

A számokat kéne csoportosítani azért, mert elvileg úgy könnyebb. Az a baj, hogy nem tudom, hogy hogyan kéne csoportosítani a számokat

2023. szept. 22. 18:24
 3/7 A kérdező kommentje:
remélem így érthetőbb
2023. szept. 22. 18:25
 4/7 anonim ***** válasza:

A műveleti sorrendnél tanultátok azt, hogy ha szorzások és osztások vannak, akkor balról-jobbra kell elvégezni a műveleteket. Ez az alaphelyzet.

Aztán megtanultátok, hogy ezek a műveletek felcserélhetőek, például a 6*2:3 és a 6:3*2 eredménye egyaránt 4 lesz. Ezek alapján például észreveheted, hogy az elején lévő 55-öt könnyedén el tudod osztani a kicsit arrébb lévő (-11)-gyel.

2023. szept. 22. 18:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Így már értem.
2023. szept. 22. 19:14
 6/7 steven95 ***** válasza:

Vagy ha veszed a reciprokot, úgy nem kell figyelni a balról-jobbra szabályra. Bármit felcserélhetsz bármivel.

55*(-17)*(1/(-11))*(1/17)*(-2)

2023. szept. 23. 06:41
 7/7 anonim válasza:

Értem! Ha pozitív és negatív számokkal szeretnél szorozni vagy osztani, csoportosíthatod őket külön-külön, majd megadhatod a műveleti sorrendet. Például:

1. Ha van pozitív és negatív szám, amelyeket össze kell szorozni, csoportosíthatod őket külön-külön, majd az eredményeket összeszorozhatod.

2. Ha van pozitív és negatív szám, amelyeket osztani kell, szintén csoportosíthatod őket külön-külön, és az eredményeket oszthatod egymással.

Fontos, hogy a negatív számok előjeleit is figyelembe vedd a műveletek végrehajtásakor.

2024. máj. 1. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!