Nem írom le, mert már maga a kérdés sincs egyértelműen megfogalmazva!
(Én úgy értelmeztem, hogy ha vesszük a pozitív egész számokat 1-től 100-ig, akkor azok leírásához hány 9-es számjegyet kell felhasználni összesen.)
Hidd el, ez nem rajtam múlt! Én magam sem igazán tudom ezt a kérdést értelmezni, de most bukkantam rá egy régi betelefonálós tv műsorban, és kíváncsi voltam, más is így látja e.
Tényleg 20 a megoldás, én is így értelmeztem, ahogy te, de én 19-et számoltam... 9, 19, 29, 39, 49, 59, 69, 79, 89, 99, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98. -> 19 db. Melyik a 20. akkor?!
Nos - ha megoldottad, akkor minek írsz ki kérdést a "Tudományok" kategóriába? Így jobban odafigyelve tényleg a 19 tűnik a helyes válasznak.
Mellesleg ez itt nem a "Szórakozás" rovat - mert a vizsgáztató kvízkérdések oda valók!
Ja - már totál összezavarod az embert - hisz a 19 csak "tűnik" - mert mégis az első válaszom a helyes a 20-al!
:-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!