Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Excel táblázatban való keresés...

Excel táblázatban való keresés, milyen függvénnyel tudom megcsinálni?

Figyelt kérdés

Van egy ~100 soros és 5 oszlopos táblázatom, melyben a megfelelő értéket szeretném kikeresni. A bal oldalon 1-től 100-ig vannak felsorolva az életkorok, míg az első sorban 1-től 4-ig a tartam évek.

Minden életkorhoz tartozik egy összeg attól függően, hogy 1-4 év közül milyen tartamot választott az illető.

Kellene nekem egy függvény, hogy a másik munkalapon ki tudjam keresni, hogy x életkorhoz és y tartamhoz milyen összeg tartozik. Mivel tudom ezt a legkönnyebben kiszámolni? Gondoltam az fkeres és vkeres kombinációjára, de valahogy nem akar kijönni a szám.

2023. máj. 10. 14:20
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Excelt csak a bénák és a csökkentett értelmi képességűek használnak. Minek készülsz valami alacsonyrendű asszisztensnek aprópénzért? Az igazi Godok python programozási nyelven pandas libraryval oldják meg ezeket a semmitmondó feladatokat.
2023. máj. 10. 14:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Index(;Hol.van())-nal próbáltad már?

#1: a multik pl azt használják rengeteg helyen, a néhány milliós fizetésű kollégákkal...

2023. máj. 10. 15:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is az index-hol.van kombináció jó lehet erre.

#1: Szerintem egyébként pont az ilyen egyszerűbb feladatokra nem biztos, hogy megéri elővenni a Pythont, mert mire megírod azt a pár soros szkriptet, pár kattintással Excelben kihozod (ha csak ennyi a tennivaló).

2023. máj. 11. 14:24
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, olvastam, csak elfelejtettem írni.

Valóban, a multik előszeretettel használják az excelt, ahol jártam, mindenhol ez dívott. Gondolom egyszerűbb elmagyarázni egy embernek az egy soros képletet, mint megtanítani programozni azt, akinek abszolút nem is ez a szakmája.

2023. máj. 31. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!