Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Jól számoltam ki a mennyiségek...

Jól számoltam ki a mennyiségeket? Ellenőriznétek? 😁

Figyelt kérdés

Tehát kell egy keverék aminek a teljes űrtartalma 500ml.

Ez a folyadék 70% X anyagból, 30% Y anyagból és egy plusz Z anyagból tevődik össze.

Z anyag alapból szilárd amely külön összetevőként Y anyagban van oldva, mely úgy néz ki hogy 1ml Y anyag tartalmaz 100mg Z anyagot.

Ugye a teljes keverék aránya nem térhet el a 70%X - 30%Y-tól, és az 500ml összesen 6mg/ml Z anyagot tartalmazhat.

A kérdés adott, miből mennyi kell, hogy megkapjam a 70-30 összetételű folyadékot ami 6mg/ml Z anyagot fog tartalmazni.

Az én eredményem már megvan amit majd megmutatok ha jön pár válasz, remélem jól számoltam 😁

2023. ápr. 18. 00:02
 1/1 anonim ***** válasza:

Először is elég zagyván van megadva az első százalékarány, mert ha nem tömegszázalékról van szó, akkor mindenképp illik megadni hogy milyenről - mert általában van térfogat-kontrakció.

Kontrakció nélküli térfogataránnyal könnyű kiszámolni, hogy a fél literes folyadékod tartalmaz 15 gramm Z anyagot a leírásod értelmében. Ez a folyadék 30 milligramm Z anyagot tartalmaz milliliterenként - ez az eredmény.

A továbbiakban ez a mondatod már értelmezhetetlen:

"A kérdés adott, miből mennyi kell, hogy megkapjam a 70-30 összetételű folyadékot ami 6mg/ml Z anyagot fog tartalmazni."

😁

2023. ápr. 18. 04:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!