Jól számoltam ki a mennyiségeket? Ellenőriznétek? 😁
Tehát kell egy keverék aminek a teljes űrtartalma 500ml.
Ez a folyadék 70% X anyagból, 30% Y anyagból és egy plusz Z anyagból tevődik össze.
Z anyag alapból szilárd amely külön összetevőként Y anyagban van oldva, mely úgy néz ki hogy 1ml Y anyag tartalmaz 100mg Z anyagot.
Ugye a teljes keverék aránya nem térhet el a 70%X - 30%Y-tól, és az 500ml összesen 6mg/ml Z anyagot tartalmazhat.
A kérdés adott, miből mennyi kell, hogy megkapjam a 70-30 összetételű folyadékot ami 6mg/ml Z anyagot fog tartalmazni.
Az én eredményem már megvan amit majd megmutatok ha jön pár válasz, remélem jól számoltam 😁
Először is elég zagyván van megadva az első százalékarány, mert ha nem tömegszázalékról van szó, akkor mindenképp illik megadni hogy milyenről - mert általában van térfogat-kontrakció.
Kontrakció nélküli térfogataránnyal könnyű kiszámolni, hogy a fél literes folyadékod tartalmaz 15 gramm Z anyagot a leírásod értelmében. Ez a folyadék 30 milligramm Z anyagot tartalmaz milliliterenként - ez az eredmény.
A továbbiakban ez a mondatod már értelmezhetetlen:
"A kérdés adott, miből mennyi kell, hogy megkapjam a 70-30 összetételű folyadékot ami 6mg/ml Z anyagot fog tartalmazni."
😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!