Ha van 10ezer betegség? matematika
Figyelt kérdés
Valószínűségszámítás feladat!
Van 10ezer betegség, abból 1 amig halálos, mennyi annak a valószínűsége, hogy te abban az 1 betegségben szenvedsz?
kedvező eset az 1 nem? az összes meg 10ezer?
1/10000 ?
2023. ápr. 2. 11:08
1/5 anonim válasza:
Igen, bár a kedvező szó kissé furán hangzik ebben az esetben. :-D
2/5 A kérdező kommentje:
Ja azt néztem én is :D :D
2023. ápr. 2. 11:10
3/5 anonim válasza:
HA feltételezzük, hogy beteg vagy ÉS feltételezzük, hogy mind a 10.000 betegség elkapásának ugyanakkora az esélye, akkor 1/10.000, valóban. A gyakorlatban ennél valószínűleg alacsonyabb.
4/5 anonim válasza:
Ez nagyon kókány valszám feladat. Egyáltalán nem 1/10000 annak a valószínűsége, hogy te a halálos betegségben szenvedsz. Ehhez ismerni kell annak a valószínűségét is, hogy mekkora valószínűséggel vagy beteg, és akkor még így is csak egy végtelenül lesarkított, teljesen valószerűtlen képet kapsz, hisz az egyes betegségekre nemhogy általában más-más a hajlamosság, hanem egyénenként más és más a hajlamosság. Egy ilyen dolgot inkább szimulációs feladatként tudnék elképzelni.
5/5 A kérdező kommentje:
11.es vagyok, gondolom középmatek érettségin nem kell szimulációkat készíteni, ezt a feladatot kaptuk a tanártól gyakorlásnak.
2023. ápr. 2. 18:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!