80% feletti matek érettségi felkészülés 1 hónap alatt?(Infók a leírásban)
Szia!
11.-es vagyok jelenleg, pontosan 1 hónap múlva íratnak velünk egy matek érettségi próbát, amelyre 4 jegyet kapunk, tehát nyilván elég fontos lenne 5ösre megírnom, ami 80%tól van.A legutóbbi érettségi teszt eleje (első 12 kérdés) 78%lett, a másik feléből 2 feladatot írtam, arra 58%ot kaptam tehát olyan durván 20-30 százalékot kéne feltornázni, 1 hónap alatt ez mennyire lehetséges?
Köszönöm előre is a válaszod!
Hát nézd, ezt ne így fogd fel első körben, hogy ha a legutóbbi ennyi lett, akkor mindegyik ennyi lesz. Mindenkinek vannak erősebb és gyengébb témakörei, egy komplett feladatsorban pedig választási lehetőséged is van a végén.
Annyi biztos, hogy a 11. osztályos anyag elég nagy súllyal van benne (szögfüggvények, szinusz- koszinusztétel, koordgeo, exponenciális egyenletek), ezt a helyedben mindenképpen szinten tartanám.
Ezen kívül elő kell venni a nagyon régi témaköröket is, valószínűleg már nem úgy emlékszel a kilencedikes kombinatorikára, vagy halmazokra, esetleg a statisztikára. Utóbbi kettő nem veszedelmes, csak ha baromi rég nem foglalkoztál vele, akkor rosszul szokott esni azért :)
Csinálgasd a régebbi feladatsorokat, gyakorolj, figyeld meg az érettségi feladatok szövegezését, "mentalitását". A sulis dolgozatok tapasztalataim szerint sokszor elég sterilek szövegezés tekintetében és néha túl is mutatnak a konkrét érettségi követelményeken, pláne, hogy ti lesztek az új érettségi rendszer első tesztelői.
Szánj rá időt, ha tényleg ennyire fontosnak tartod és rendszeresen ülj le matekozni, ha minden nap csak 20 percet, már az is egy szuper dolog. A rendszeresség a lényeg.
Magántanár természetesen segít lerövidíteni, tematizálni a készülést, ha van rá keret, érdemes egy jót is találni.
Köszönöm szépen a válaszotokat, nagyon aranyosak vagytok!:)
2es,neked pedig külön köszönet a tanácsokért!🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!