Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ez az egyenletegyszerűsítés...

Ez az egyenletegyszerűsítés hogy jön ki?

Figyelt kérdés

-λ^3 + λ^2 + λ - 1 = (1 - λ^2)(λ - 1)


Ebből: -λ^3 + λ^2 + λ - 1


Hogy lesz ez?:

(1 - λ^2)(λ - 1)


2023. márc. 20. 11:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Azért, mert azt kapod, hogy p|an*q^n.

Innen akkor kapod, hogy p|an, ha (p,q)=1.

2023. márc. 21. 05:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:

És ha nem relatív prímek, nem tudhatja az a-t osztani? ...


Teljesen fölösleges ez az extra megkötés, mert ha p/q egyszerűsíthető, akkor egyszerűsítjük.

2023. márc. 21. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
Gondolkozz!
2023. márc. 21. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!