Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Tudnátok segíteni ezekben a...

Tudnátok segíteni ezekben a matek feladatokban? (Akár magyarázattal.)

Figyelt kérdés

[link]

Előre is köszönöm!!

2023. márc. 17. 11:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Hol akadtál el?
2023. márc. 17. 11:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi feladatot senki nem fog megoldani neked, még ha előre is köszönöd. Próbálkozz velük, és amelyikkel nem boldogulsz, azt tedd fel, és azt is írd meg, hogy mi okozta a problémát! Ez esetben kaphatsz segítséget.
2023. márc. 17. 14:34
 3/9 A kérdező kommentje:

Igazándiból az első az nagyon könnyű. Biztosan a többi is, de még nem értettem meg. Eléggé le vagyok maradva, ez az én hibám.

Természetesen a "segítség" nálam nem azt jelenti, hogy valaki oldja meg a feladatot. Elég lenne egy-egy példa a feladatokhoz. Én akarom megoldani a többit. Megérteni akarom nem más megoldását beadni.

2023. márc. 17. 15:14
 4/9 A kérdező kommentje:

Pl. itt a négyzeteket nem tudom hogyan kéne rendezgetni.

[link]

2023. márc. 17. 18:03
 5/9 A kérdező kommentje:
Ez egy hibás megoldás. Az a feladat, hogy helyesen oldjam meg. Azért van ott egy rossz megoldás.
2023. márc. 17. 18:04
 6/9 anonim ***** válasza:
-5xy^2+2x^2y-7x^2y-3xy^2=-8xy^2-5x^2y
2023. márc. 17. 18:27
 7/9 steven95 ***** válasza:

[link]

Hozzá kell picit szokni, de könnyen érthető - matematikai fogalomhasználatot kicsit mellőzve:

Igazából azt látod, hogy különböző dolgok - amik elsőre nem számok - össze vannak adva/kivonva ill. valamely számszorosuk. A csúnya x^2y meg hasonlók helyett képzeljük ezt el szerethetőbb betűkkel - ahol a különböző betűk különböző dolgot jelölnek:

11*A + 7/2*B - gyök2*C + 22,5*D + (-2*A) + 1*D - 0,00001*E

A lényeg hogy az AZONOSAKAT összevonjuk, azaz összeadjuk/kivonjuk - amik később lehetnek számok, de most nem tudjuk hogy mik, csak valami olyanok amiknek vehetjük a valahányszorosukat. A fenti példa összevonása:

9*A + 7/2*B - gyök2*C +23,5*D -0,00001*E

Annyit tudunk még ez az A, B, C ... "dolgok" egy kicsit lehetnek összetettebbek. Pontosabban, ismeretlenek szorzatai - mely ismeretlenek több "dologban" is előfordulhatnak. Tehát például:

A= x*x*y = x^2*y

B= z

C= x*y*z*z*z=x*y*z^3

D= y*y*x= x*y^2

stb.

Tehát ami lényeges, hogy az A, B, C betűknél a KÜLÖNBSÉG ami SZÁMÍT, hogy milyen ismeretlenek szerepelnek benne szorzatként és azok hányszor szerepelnek. Sorrend illetve felírásmód nem számít. Ebből következik, hogy akkor AZONOS, ha ugyan azok az ismeretlenek, ugyanannyiszor fordulnak benne elő. És a feladat az AZONOSakat összevonni/összeadni.

x*x*y= x*y*x= x^2*y=y*x^2 Ezek mind egyenlőek melytől különbözik x*y vagy y*x*y=x*y^2

2023. márc. 17. 22:02
 8/9 A kérdező kommentje:

Azta de jó válasz. Nagyon köszönöm!

Ha ilyen érthetően adnának le mindent akkor a paradicsomban élnék! Köszi mégegyszer.

2023. márc. 17. 22:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Ja és köszönöm hozzá a linket is :D
2023. márc. 17. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!